Datum Bloemendagen 2020 bekend


Een week eerder dan gebruikelijk zullen de Bloemendagen van 2020 van start gaan in de Polder. Van zaterdag 18 april tot en met woensdag 22 april zal de voormalige gemeente Anna Paulowna weer volop in bloei staan en vindt de 67e editie van de Bloemendagen plaats.

In de hele Polder zijn er dan allerlei mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. Tijdens de afgelopen edities was het voorjaar warm en zonnig en was er een vroege bloei van de bollengewassen. Het bestuur van de Bloemendagen heeft daarom besloten om het evenement volgend jaar een week eerder te laten plaatsvinden dan de gebruikelijke periode.

Wendy Houdijk, bestuurslid: “De afgelopen keren bleek steeds vaker dat de kwaliteit van de bloemen snel achteruitging doordat ze vroeg gekopt moesten worden. Ook zijn bepaalde soorten moeilijk verkrijgbaar. Desondanks hebben de deelnemers prachtige werkstukken getoond. Door het evenement een week te vervroegen, kunnen we een verser en een completer assortiment van bloemen aanbieden en blijven de kunstwerken langer van betere kwaliteit. Dit blijft wel afhankelijk van het weer. De natuur laat zich niet leiden!”

Het fleurige evenement leeft elk jaar onder de inwoners. Naast de mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen, organiseren de inwoners dan ook vele andere activiteiten. Rommelmarkten, tentoonstellingen, puzzelritten en workshops maken de Bloemendagen tot een evenement waar er van alles is te zien, te doen en te beleven! Iedereen is van harte welkom om aan dit evenement deel te nemen en te bezoeken. De Bloemendagen is een gratis evenement. Maar een donatie slaan we niet af, dit kan heel gemakkelijk via onze website. Graag tot de Bloemendagen 2020! Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram om niets te missen van dit gezellige kleurrijke evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *