B-Balance Diploma A / B en C zwemmen

Bij B-Balance zwemmen zijn al heel wat kindjes hun A-B en C diploma rijker geworden. Zwemmen op een rustige manier en op eigen tempo werkt heel goed volgens Betty van Vossen. Betty is aangesloten bij de ENVOZ, en volgt de richtlijnen van deze bond. Over de richtlijnen van de zwemdiploma´s bestaat wel eens wat onduidelijkheid, dus hieronder de officiële richtlijnen voor het afzwemmen A-B en C diploma.

A-DIPLOMA (Otter), richtlijnen en eisen:

Kledingeisen: Hemd, onderbroek, blouse of T-shirt, korte broek, sokken en schoenen. Keuzeslagen: Enkelvoudige rugslag of rugcrawl, borstcrawl of schoolslag. Met extra kleding: Spring van de kant en zwem 25 meter op de buik (schoolslag). Zwem onder een mat door en zwem aansluitend 25 meter op de rug (enkelvoudige rugslag). Spring van de kant en ga 1 minuut watertrappelen met de benen en/of armen. Met zwemkleding: Spring van de kant en zwem 75 meter op de buik (schoolslag). Spring met een rechtstandige sprong in het water en zwem 25 meter op de buik (zwemslag naar keuze), onderbroken door een (hoek)duik door een hoepel op ongeveer 1 meter onder het wateroppervlak. Spring van de kant en zwem 25 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter rugcrawl. Zwem 7 meter beginners borstcrawl.

B-DIPLOMA (Bever) richtlijnen en eisen: 

Kledingeisen: Hemd, onderbroek, blouse of T-shirt, korte broek, sokken en schoenen. Keuzeslagen: Enkelvoudige rugslag of rugcrawl, borstcrawl of schoolslag. Met extra kleding: Spring van de kant en zwem 50 meter op de buik (schoolslag) gevolgd door 50 meter zwemmen op de rug (enkelvoudige rugslag). Dit wordt onderbroken door éénmaal onder een mat door te zwemmen en éénmaal over een mat heen te klimmen. Spring van de kant en ga 1 minuut watertrappen met de beide beentechnieken (gelijk- en ongelijkzijdig). Met zwemkleding: Spring met een hurksprong in het water en zwem 25 meter op de buik (zwemslag naar keuze) onderbroken door een (hoek)duik door een hoepel en zwem zonder boven te komen door een volgende hoepel. De afstand tussen de hoepels is ongeveer 3 meter en 1 meter onder het wateroppervlak). Spring van de kant en zwem 100 meter op de buik (schoolslag) gevolgd door 100 meter op de rug (75 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter rugcrawl). Ga met een kop sprong in het water en zwem zonder boven te komen 7 meter onder water. Haal een voorwerp van de bodem (op ongeveer 2 meter diepte) en laat dat boven water zien. Zwem 12,5 meter borstcrawl.

C-DIPLOMA (Zeehond) richtlijnen en eisen: 

Kledingeisen: Hemd, onderbroek, blouse of T-shirt met lange mouwen, lange broek, sokken en schoenen. Keuzeslagen: Enkelvoudige rugslag of borstcrawl of schoolslag. Met extra kleding: Spring van de kant, zet vervolgens af van de kant en zwem zonder boven te komen 5 meter onder water. Spring van de kant en drijf 10 seconden in de Paddenstoel-drijfhouding. Spring met een hurksprong in het water en vervoer in de rugligging een drenkeling over 10 meter en reik haar/hem de kant aan. Zwem 50 meter schoolslag. Verwijder voor het verlaten van het water de extra kleding. Met zwemkleding: Zwem 12,5 meter borstcrawl. Zwem 25 meter rugcrawl en 25 meter samengestelde rugslag. Zwem 10 meter met een bal en gooi de bal daarna 2 meter ver. Ga met een medekandidaat in het water, blijf dan ongeveer 2 meter uit elkaar, en gooi de bal een aantal keren naar elkaar over. Drijf 10 seconden en zink dan door uit te ademen. Verplaats je 5 meter door het water door middel van sculling op de rug. Ga met een startsprong in het water en zwem 250 meter met een slag naar keuze.

Al deze vaardigheden leren de kinderen bij B- Balance Zwemmen onder de zorgzame vleugels van Betty van Vossen, en als de kinderen eraan toe zijn dan wordt er afgezwommen en dat gewoon lekker in eigen zwembad. Wil jij een keer komen kijken met je kind hoe het in zijn werk gaat bij Betty, kom dan gerust eens kijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *