Grote prestatie binnen Deen Anna Paulowna


Afgelopen week is de Deen uitgeroepen tot beste praktijkopleider van Noord-Holland in de sector Handel.

Reden genoeg voor ons om eens in gesprek te gaan met de bedrijfsleider van de Deen Anna Paulowna. De in Anna Paulowna wonende Sebas van Duist is super blij met deze prijs mede omdat Deen Anna Paulowna vorig jaar al is uitgeroepen tot winnaar van de categorie  “beste leerbedrijf”. Het gebeurt dan ook niet vaak dat ze het jaar daarop van de S-bb (stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) weer op de stoep staan.

Maar eerst iets meer over Sebas, dat Sebas zijn (werk) hart verloren heeft aan de Deen blijkt wel uit zijn loopbaan. Daar waar de meeste 15 jarige vakkenvullen zien als tijdelijke noodoplossing om even geld te verdienen zag Sebas hele andere kansen. Niet voor niks had hij al heel snel een afdeling onder zijn hoede. Dit sprak hem zo aan dat hij verder is gaan informeren naar de mogelijkheden binnen Deen. 

Tijdens deze gesprekken kwam al snel naar voren dat de Deen een echt familiebedrijf is, waar gekeken wordt naar de mogelijkheden voor zowel het bedrijf als voor de medewerkers. Zo heeft de Deen zijn eigen erkende MBO en HBO opleidingsafdeling. Met voor de MBO opleiding eigen docenten en voor de HBO opleiding werkt de Deen samen met NHL Stenden Hogeschool. Sebas zag mogelijkheden en is de opleiding in gegaan om zo als 16 jarige al afdelingschef te zijn.Helaas nog te jong voor de functie als assistent supermarktmanager. Maar dit heeft hij in de volgende jaren opgelost door werkervaring op te doen in 9 andere Deens waar het minder goed liep. Sebas besloot om hier mee te draaien, te leren en te signaleren. Uiteraard volgde hij daarnaast de nodige opleidingen om zo verder te groeien naar de volgende functie als assistent supermarktmanager. Zoals het gezegde is: “het bloed kruipt waar het niet kruipen kan”. Zat in deze functie binnen de kortste keren ook niet genoeg uitdaging meer en de volgende functie was een feit!

Deze volgende functie als supermarktmanager vervult de 30 jarige Sebas inmiddels alweer drie jaar met veel plezier in Anna Paulowna. Samen met het team streeft hij elke dag naar perfectie om de Deen voor zowel het winkelend publiek als voor de leerlingen/stagiaires een fijne plek te creëren.

En dat werkt, de inwoners van de polder en daarbuiten zijn een graag geziene gast in de supermarkt, maar ook de leerling/stagiairs zijn zeer te spreken over het leerbedrijf.

Ze zijn zelfs zo goed te spreken, dat drie van de drie stagiaires die Sebas begeleidt heeft hem hebben aangedragen bij de S-bb. En dit zet de S-bb tot actie om verder onderzoek te doen.

Wel geeft de bescheiden Sebas aan dat dit een prijs is die hij zeker niet alleen behaalt heeft. Binnen de Deen Anna Paulowna leiden ze leerlingen/stagiaires met verschillende opleidingsniveaus op, vanaf praktijkonderwijs tot aan HBO, en elke persoon heeft een andere aansturing nodig. Door dit brede aanbod is het fijn als je als team deze verschillende groepen mensen kan aansturen en begeleiden. Zodat je als team zijnde elkaar hierin ook weer kan versterken.

De prijs van beste praktijkopleider voor de sector Handel van Noord-Holland is in de pocket! Nu is het wachten tot na de zomervakantie dan krijgt Sebas en het team te horen of ze bij de laatste drie van Nederland zitten voor zowel de sector Handel als overall. Deze prijs wordt tijdens de dag van de MBO op 16 november in Nijmegen uitgereikt! 

Helaas kunnen wij als Deen bezoekers en dorpsgenoten niks meer aan de stemming doen behalve Sebas en iedereen bij de Deen die meegeholpen heeft aan deze topprestatie onwijs veel succes wensen, wij duimen in ieder geval voor jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *