Jolanda Deken houdt van alle facetten in het schildersvak

Of het nu sierletters op een monumentaal pand zijn, een logo op een nieuw bedrijf of een object verfraaien met een laagje bladgoud. Maar ook een woning weer voorzien van een frisse laag verf: binnen of buiten. Jolanda Deken houdt van alle facetten in vak. Ze is schilder. 

Twee jaar geleden besloot ze om het werken voor een baas te verruilen voor zelfstandig werk: Jolanda Ambachtelijk Schilderwerk heet haar bedrijf. “Ik deed vrij veel groot onderhoud bij mijn baas. Hartstikke mooi werk, maar ik wilde meer. Nog wat specialistischere opdrachten. Zo heb ik in een koffiebar en lunchcafé in Beverwijk het logo op de wand gezet. En het mooiste wat ik ooit heb mogen doen, was een windvaan met een bok verguld met 23,75 karaat dubbeltoren bladgoud. Ze hadden me gevonden via internet. Het object is bij mij bezorgd en toen het af was heb ik het zelf teruggebracht naar het rijksmonument The Hillock in Oosterbeek. Ik wilde natuurlijk wel weten waar het kwam te staan.”

Niet alleen verfijnd werk
Maar het is natuurlijk niet louter het fraaie verfijnde werk dat Jolanda aanpakt. Heel wat opdrachtgevers willen haar expertise inhuren voor binnen- of buitenwerk. Muren en plafonds sausen, ramen, deuren, kozijnen en trappen voorzien van een nieuwe, sterke laag verf of behangen en renovatievlies of glasweefsel aanbrengen. 

‘Ik hou van de afwisseling’
“Van oktober tot en met maart werk ik uitsluitend binnen. Van april tot en met september pak ik er ook buitenwerk bij. Omdat mijn werk weersafhankelijk is en kwaliteit bij mij op nummer 1 staat, leg ik de grens bij oktober. Binnenschilderwerk kan uiteraard het hele jaar door. Ik hou juist zo van de afwisseling. Grote projecten, maar ook het ‘pielwerk’”, lacht de enthousiaste ondernemer. 

Sigma, Boonstoppel en Sikkens
Komende maanden staan er dus vooral binnenklussen op de agenda van de schilder, die het vak al 21 jaar beoefent. Ze werkt daarvoor met professionele producten zoals Sigma, Boonstoppel en Sikkens. “Waar ik ontzettend veel zin in heb, is een karakteristieke trap van de originele houtkleur om te toveren in een mooie zwarte trap.”

Alle info online
Meer weten over Jolanda Deken haar bedrijf, de werkzaamheden die ze verricht en de projecten die ze al op haar naam heeft staan? Kijk dan op haar site

Jolanda Deken heeft twee jaar geleden besloten om het werken voor een baas te verruilen voor zelfstandig werk. Ze is schilder voor binnen- en buitenwerk.

“Van oktober tot en met maart werk ik uitsluitend binnen. Ik hou me dan vooral bezig met het sausen van wanden en plafonds, ramen, deuren, kozijnen en bijvoorbeeld trappen schilderen. Maar ook behangwerk en renovatievlies of glasweefsel plakken. Een enkele keer komt het voor dat ik een object met bladgoud verguld of teksten schilder op naamborden of een wand”, vertelt Jolanda Deken.

Weersafhankelijk
Van april tot en met september pakt de schilder er ook buitenwerk bij. “Maar omdat mijn werk weersafhankelijk is en kwaliteit bij mij op nummer 1 staat, leg ik de grens bij oktober. Binnenschilderwerk kan uiteraard het hele jaar door.”

Schilderen in huis meer onder de aandacht
Jolanda schildert al jaren, maar heeft voorheen altijd voor een bedrijf gewerkt. Nu is ze bijna twee jaar voor zichzelf bezig. “Het gaat ontzettend goed. Wel wil ik het schilderen in huis meer onder de aandacht brengen. In deze slaapkamer en hal heb ik de wanden en plafond twee keer wit gesaust en de ramen, deuren, kozijnen en balken na de juiste voorbewerking twee keer geschilderd”, vertelt ze bij deze foto.

Meer weten over Jolanda Deken haar bedrijf? Kijk dan op haar site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *