Moeder en zoon slaan de handen ineen met beide hun eigen passie

Zo eens in de zoveel tijd kom je iemand tegen die je wat doet, die je aanspreekt op een bepaalde manier. Dat gebeurde Raakt Media tijden de Wielerronde Breezand, tijdens die ronde deed namelijk Mas Slijkerman mee. Voor degene die deze jonge jongen uit ´t Zand vandaan kent die snapt nu wat wij bedoelen, voor degene die hem niet kent bij deze een korte uitleg: 

Mas Slijkerman geboren en getogen in ´t Zand. Al op jonge leeftijd kreeg hij een zeer ernstig ongeluk te verduren, zelfs zo erg dat niet zeker was of hij dit zou gaan overleven. Maar Mas overleefde het en na veel jaren van revalideren en vechten om er bovenop te komen is hem dat ruimschoots gelukt. Er dieper op ingaan dat doen wij niet want Mas wilt absoluut niet als bijzonder gezien worden. Dat ik ook met hem van de week aan de keukentafel zat, zat er een nuchtere, vrolijke en goedlachse jonge vent voor mij met een passie voor meubelen maken. Mas heeft lang een Wajong uitkering gehad omdat gewoon weg zo maar even aan de bak voor een baas gaan helaas niet lukte, maar sinds kort is hij er toch uit en heeft hij een vaste baan weten te bemachtigen! Naast die 4 dagen werken heeft hij dus een passie en dat is meubelen maken.

Wij hebben mogen kijken in de spreekwoordelijke keuken van Mas en wij moeten zeggen, hij kan het als de beste! Prachtige meubels van hout en metalen heeft hij al gecreëerd voor familie, vrienden, kennissen en nu sinds kort is hij voor zichzelf gegaan in de vrije tijd die hij heeft. Mas die maakt bijvoorbeeld; banken, stoelen, kasten, tafels je kan het zo gek niet verzinnen of hij maakt het! Naast Mas zit zijn moeder Ingrid ook goedlachs, vrolijk en hartelijk. Als je moeder en zoon tezamen zo ziet zitten snap je waarom ze de handen ook zakelijk ineen hebben geslagen. Ingrid is namelijk een theetuin/winkel begonnen aan huis. Als je ook aan komt rijden bij de familie Slijkerman aan de Korte Belkmerweg zie je een prachtige boerderij met om de boerderij allemaal prachtige plekken waar je je even kan terugtrekken, even je rust kan opzoeken. Je kan zelfs in een boomhut je kopje thee of koffie drinken. Feesten kan je er ook geven, deze kan je zelf organiseren en dus alleen de locatie huren of je laat Ingrid het feest regelen.

Maar wat ons stil kreeg was eigenlijk het volgende: Ingrid regelt ook verrassingsfeesten en dit houdt in dat zij in het verleden duikt van de jarige en zij een ´´dag van je leven´´ organiseert. Zo start je bijvoorbeeld met een ontbijt met allemaal foto´s van vroeger om je heen om daarna naar een locatie te gaan waar je bijvoorbeeld iemand van vroeger weer ziet na jaren, en zo loopt de hele dag om op het einde af te sluiten met een diner met je naaste. Hoe ontzettend gaaf is dat zeg! Wij kunnen alleen maar zeggen, ga eens langs want wat deze twee bezige bijen allemaal wel niet doen is ongelofelijk zo zit er aan de boerderij een winkel vast waar je de meubelen van Mas onder andere kan vinden maar ook antiek, brocante en vintage artikelen. De spullen zijn in de loop van tijd aangeschaft door Ingrid en ook gepimpt en opgeknapt. Als je in de winkel rondloopt waan je je voor even in een andere wereld, een wereld van kleur, vrolijkheid, warmte en een vleugje nostalgie maar vooral heel veel liefde. Ingrid geeft ook diverse workshops in haar winkel, zo staat er binnenkort een workshop op stapel om een spiegel op te gaan pimpen.

Raakt Media kan nog vele dingen opschrijven over deze moeder en zoon, maar je moet het zelf gaan ondervinden, zelf dit pareltje aan de Korte Belkmerweg gaan ontdekken en dat kan binnenkort! Want 29 september houden zij open dag. Deze dag kan je de theetuin gaan beleven, de winkel gaan ontdekken, jouw droommeubel bespreken en laten maken, je onderdompelen in de jaren 80´s 90´s, diverse leuke kraampjes zijn er om te neuzen, die ene mooie brocante kandelaar scoren die je zocht of gewoon lekker even een bak koffie te drinken of een wijntje en gezellig onder leuke mensen te zijn. Raakt Media is fan en zal ook zeker die dag aanwezig gaan zijn. Wil je nou meer informatie over de bedrijven van moeder en zoon kijk dan eens op www.amasing.be of bel 06-27996447

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *