Polders tulpenbier van bollenzoon Thijs Rotteveel moet wereld veroveren

Je moet er maar op komen: bier brouwen van tulpenbollen. Thijs Rotteveel (25) bedacht het concept en zijn droom is de wereld veroveren met zijn echt Polderse biertje. Speciaalbier! Een blonde die de harten van elke toerist een paar slagen sneller doet kloppen.

Het idee ontstond tijdens een bezoek aan Holland Ridge Farms in New Jersey. Casey Jansen heeft daar een ‘tulpenbelevingsbedrijf’. Met onder andere een tulpencafé. “Ik zag de interesse van die Amerikanen voor tulpen. Als je het over Nederland hebt, noemen ze eerst Amsterdam en wiet, maar direct daar achteraan komt de tulp”, lacht de jonge bollenkwekerszoon uit Breezand.

Tulpenbier in tulpencafé
Dus hij redeneerde verder en dacht: ‘wat is het meest geconsumeerde drankje?’ Thijs antwoordt: “Juist: bier. Hoe mooi zou het zijn als zij een flesje tulpenbier konden drinken in dat tulpencafé?” Maar al snel kwam hij er ook achter dat-ie dat alleen niet ging redden. Dus hij ging op zoek naar partijen die hem verder konden helpen.

Bollen uit de buurt
Die vond hij al gauw. Bierbrouwer Scheldebrouwerij uit Hoogstraten zag het concept wel zitten en Huiberts Biologische Bloembollen uit Sint Maartensbrug wilde de bloembollen wel leveren. “Thuis kweken ze geen biologische bollen, dus ik kon ze niet bij mijn vader en oom vandaan halen”, legt Rotteveel uit waarom hij koos voor Huiberts.

Bloemige smaak
Het eindproduct kan de goedkeuring van de jonge ondernemer meer dan wegdragen. “De wat bloemige nasmaak doet je al snel denken aan de tulp.” Het flesje heeft een oer-Hollandse, maar toch exclusieve uitstraling. Geen papieren etiket, maar met een soort verf bedrukt flesje.

Vuurdoop in De Dors
Nog voor de kerst moet Polders Tulips Craft Beer verkrijgbaar zijn via horecagroothandel Hanos en op 29 december is het te proeven bij bar De Dorstvlegel. Daar krijgt het vuurdoop in het dorp waar hij opgroeide. “Ik hoop dat dit hét biertje van de Polder wordt dat wereldwijd een toeristisch exportproduct wordt. Dat lijkt me het allermooist. En dat het ook zeker in Amsterdam, de Keukenhof en op Schiphol te krijgen is.”

Wie precies wil weten wanneer het speciaalbier waar te koop is, doet er goed aan Thijs Rotteveel en zijn Polders Tulips te volgen op Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *