Sigarenmagazijn Jeanette is veel meer dan een tabakszaak

Natuurlijk kunt u bij Sigarenmagazijn Jeanette nog steeds terecht voor tijdschriften, tabaksartikelen en staats- en krasloten. Maar er gaat veel meer schuil achter de gevel van de winkel aan de Molenvaart. Want wist u dat het sigarenmagazijn sinds een jaar officieel aangesteld is door het RDW om foto’s te maken voor het rijbewijs. Dat betekent dat u niet meer langs het gemeentehuis hoeft, maar direct alles kunt regelen bij Jeanette.

En verder bestaat het assortiment uit ansichtkaarten, cadeauartikelen, giftcards, pennen, papier en feestartikelen. Daarnaast kunt u er kleding brengen voor de stomerij, is ze een dependance voor pakketten en kunt u er pasfoto’s laten maken voor rijbewijs, paspoort en ID. Ze verkopen er bovendien doorloopkaarten voor de Lentetuinbeurs.

Naamgever Jeanette
Connie Groenveld is al jaren het vertrouwde gezicht in Sigarenmagazijn Jeanette. Al ruim 20 jaar runt zij het bedrijf. Maar de zaak bestaat natuurlijk al veel langer. Want ruim 30 jaar terug waren het haar ouders Cor en Mia die de zaak kochten van de toenmalige verhuurder van het pand Jan de Haan. Daarvoor was de naamgever Jeanette de huurder.

Bedrijf groeide
Waar Connie haar ouders alleen het voorste gedeelte gebruikte met tabaksartikelen en staatsloten groeide het bedrijf al snel verder in meters en artikelen. Zo kwamen er lp’s bij en later de cd, ansichtkaarten, pennen en noem maar op. Naast haar ouders waren ook zussen Carin en Linda in het bedrijf werkzaam, net als tante Elly Weij. Met de tijd gingen de zussen uit het bedrijf en bleven de ouders, Connie en tante Elly in het sigarenmagazijn werkzaam.

Verschrikkelijke dag
2000 was het jaar dat nog steeds een zwarte deken over Sigarenmagazijn Jeanette werpt. Zoveel mooie jaren achter zich en toen die verschrikkelijke dag: 24 januari 2000. De zaak werd overvallen. De ouders van Connie trokken het niet meer. Dus Connie en haar tante zetten het bedrijf samen voort. In 2008 ging tante Elly met pensioen.

Geweldige werknemers
Vandaag de dag werkt Connie in het bedrijf met vijf parttimers. “Ik ben nog altijd heel blij met mijn zaak. Ik heb geweldige werknemers die er al jaren werken en zelfs na een korte onderbreking weer terugkomen. Dat geeft wel aan dat ze het naar hun zin hebben. Ik kan dus met een gerust hart een paar weken op vakantie, want de winkel loopt dan gewoon door.”

Binnen voor een praatje
Het werk is iedere dag weer anders en ook dat houdt het leuk. “Dat heeft ook te maken met de variëteit van producten, maar ook door de diversiteit aan mensen die binnenlopen. Mensen komen graag binnen, al is het maar voor een praatje. Juist het kleine en nostalgische wat onze zaak uitstraalt, is wat de mensen zo fijn vinden. De service en de gezelligheid is onze kracht.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *