Vanavond weten we wie Ondernemer van het Jaar is bij OVAP

Wie zal het worden? Wie is degene die zich een jaar lang Ondernemer van het Jaar mag noemen? De drie genomineerden voor de Ondernemersverkiezing van Ondernemers Vereniging Anna Paulowna (OVAP) zijn Bloembinderij Ma-d’r-liefjes uit Anna Paulowna, Expert Breezand uit Breezand en Fa. P. Muntjewerf & Co, ook uit Breezand. 

De uitslag wordt vanavond bekend tijdens de verkiezing, die in ‘De Brug’ Eten Drinken Slapen in Van Ewijcksluis is. Het publiek heeft ook kunnen stemmen. Degene met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs. Bovendien wordt vanavond ook de Rabo-startersprijs bekendgemaakt. 

Ma-d’r-Liefjes heeft er zin in
Werkneemster Jorien van bloembinderij Ma-d’r-Liefjes heeft er vertrouwen in. Of in ieder geval heel veel hoop. “We hebben ons best gedaan om iedereen te attenderen op de prijs en op ons te stemmen. In de winkel hing een briefje, via social media en via ons spaarsysteem waarmee je mails kunt versturen, hebben we ook nog eens ongeveer 1500 klanten weten te benaderen. Dus ja, wat het wordt weet ik niet. Maar we hebben er in ieder geval heel veel zin in vanavond.”

‘Slapeloze nacht’ voor Expert
Antoine Huiberts, eigenaar van Expert Breezand, heeft ook ontzettend veel zin in de avond. “Dat wordt een slapeloze nacht”, lacht de ondernemer hartelijk. “Maar wie er nu gaat winnen, ik heb echt geen idee. Er zijn natuurlijk twee prijzen: een publieks- en een juryprijs. Ik moet zeggen, dat de jury heel professioneel te werk ging. Ook over hoe duurzaam en maatschappelijk verantwoord onderneem je?. Dat vond ik wel mooi. Maar goed, het zijn drie heel verschillende ondernemingen, dus het blijft spannend.”

Muntjewerf gaat voor toekomst
Frank Muntjewerf van het gelijknamige transport- en composteerbedrijf blijft er nuchter onder: “Ieder doet zijn best op zijn eigen manier. Wij zitten in een hele andere tak van sport. Dus die publieksprijs, ik denk niet dat dat-em wordt. Maar dat geeft niet. Ik vind de andere ook twee hele mooie bedrijven. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we misschien de juryprijs winnen. Dan ben ik zeker heel trots.” Waar Muntjewerf eventueel hoger op scoort, is het toekomstbestendige. Milieu, opleiden van personeel, meegaan in de regelgeving, volop in verandering zijn en up-to-date blijven. 

Wij houden u op de hoogte
Maar goed, daar zijn de andere twee bedrijven wellicht ook al heel ver mee. Wie zal het zeggen? De jury zal het vanavond laten weten. Wij zijn erbij en doen verslag van de uitslag. Volgt u ons? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *