Vogeltentoonstelling en kerstshow bij tuincentrum Hollander

Wie in het weekend van 16 en 17 november een bezoek brengt aan tuincentrum Hollander, hoort het vrolijke gekwetter al bij binnenkomst. Vogelvereniging Pakawitro uit Anna Paulowna houdt er namelijk de jaarlijkse vogeltentoonstelling. Het tuincentrum doet daar nog een schepje bovenop met een prachtige kerstshow.

Op de vogeltentoonstelling zijn kanaries in verschillende kleuren en soorten te zien, tropische vogels, grasparkieten, allerlei agapornissen, prachtig gekleurde vruchten- en insecten-eters en in de grote volières wat grotere soorten parkieten.

Nadat de vogels op vrijdag voorafgaand aan de tentoonstelling zijn beoordeeld door vijf deskundige keurmeesters worden de kampioensvogels van de vereniging bekendgemaakt. De keurmeesters kijken naar kleur, houding en conditie van het verenpak.

Voor het publiek zijn de vogels en de kerstshow te bewonderen op zaterdag 16 november van 8.30 tot 17.00 uur en op zondag 17 november van 11.00 tot 16.30 uur. Entree is gratis. Verder is er nog op deze show een verkoophoek waar ook vogels van de leden te koop worden aangeboden en waar u informatie kunt krijgen over de vogelsport in het algemeen.

Tuincentrum Hollander is te vinden aan de Schorweg 99B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *