Zwanger zwemmen goed voor conditie van moeder en baby

“Er is geen enkele reden om helemaal niet te sporten tijdens je zwangerschap. Sterker nog, lichaamsbeweging draagt bij tot een betere gezondheid en ook je gemoedstoestand vaart er wel bij!” Dat zijn de woorden van Betty van Vossen. Ze is zweminstructeur en heeft haar eigen zwemschool: B-Balance zwemmen. De zwemlessen voor zwangere vrouwen starten 7 januari.

“Je houdt je gewicht onder controle, je conditie gaat vooruit en daardoor heb je een beter uithoudingsvermogen. Dat uithoudingsvermogen kun je weer goed gebruiken bij de bevalling. Ook je baby heeft voordelen van jouw goede conditie. Bovendien verloopt over het algemeen het fysieke herstel na de bevalling sneller bij actieve vrouwen”, weet de zweminstructeur.

Lekker warm water
De zwemles is inspannings- en ontspanningsgericht. “Het water is lekker warm en je kunt zelfs blijven lessen tot het einde van je zwangerschap.” Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de houding en bewegingen van de aanstaande moeder.

Tijden en kosten
Op dinsdagavond is er in zwembad Den Krieck in Breezand Zwangeren Zwemmen van 19.00 tot 19.45 uur. Kosten vanaf 2020: € 29,95 per maand. Er geldt geen inschrijfgeld en een lidmaatschap van Omring Zorggroep geeft 5% korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *