Zwemmen met je baby zorgt voor rust

Naast dat het leuk is om met je kleintje heerlijk te poedelen, is zwemmen ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van je kleine. Baby zwemmen versterkt ook de band tussen jou en je kind. Jullie zijn beide lekker in beweging en dicht bij elkaar. Oke, het is net iets meer geregel dan wanneer je even alleen een duik bent, maar het is zoveel fijner samen met je kind. Maar wat zijn nou precies de voordelen van baby zwemmen?

  • Het heeft een positieve invloed op de hart- en bloedvaten van je baby.
  • Het verkleint de kans op infecties.
  • Het bevordert zijn motorische ontwikkeling, coördinatie en waarneming. Zwemmende baby’s zouden een beter evenwicht ontwikkelen en beter kunnen grijpen dan baby’s die niet zwemmen.
  • Je kleintje leert dat hij op eigen kracht kan voortbewegen.
  • Samen zwemmen bevordert de band tussen ouder en kind.
  • Je bent allebei in beweging.
  • Het werkt ontspannend, zowel voor je baby als voor jou.

Je kan al zwemmen met je kind vanaf een maand of drie, dit is als de kleine gezond is en op dat moment niet ziekjes is. Tot die tijd kan je beter nog even wachten, omdat baby´s onder de drie maanden nog erg kwetsbaar zijn voor infecties. Ook kunnen baby´s zichzelf nog niet heel goed warm houden, dus dan raken ze eerder onderkoeld in het water. Het is aan te raden om onder deskundige begeleiding in een groep mee te doen aan een baby zwemprogramma. Want dan wordt je niet alleen gerustgesteld door de begeleiding, ook leer je wat je allemaal kan doen met je baby in het zwembad.

Bij B- Balance Zwemmen kan je prima terecht in de baby zwemgroep, je krijgt daar les en begeleiding van Betty van Vossen. Betty heeft een jarenlange ervaring op het gebied van zwemmen en ook met name baby zwemmen. Het fijne is dat je bij B- Balance kan blijven zwemmen tot aan zelfs de kleine zijn diploma´s. Zodoende creëer je een veilige en vertrouwde plek voor jouw kind en zal het minder snel watervrees ontwikkelen als het voor een diploma aan de gang gaat, immers de kleine is gewend aan de juf en het zwembad. Het fijne aan het zwemmen met je kind op jonge leeftijd je dus de kleine op speelse wijze kennis laat maken met het water. Door in groepsverband mee te doen, leer je ook snel andere ouders en baby’s kennen. Dit is natuurlijk wel zo gezellig, en je kan met elkaar ervaringen uitwisselen over de ontwikkelingen van je oogappel.

Denk je nou , ik wil dit eens gaan proberen, dat kan bij B- Balance Zwemmen, ga vrijblijvend eens een kijkje nemen, Betty staat je graag te woord. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *