Aruba: one happy island

In februari vorig jaar had ik het geluk om negen dagen door te mogen brengen op het eiland Aruba. In de weken voordat we op vakantie gingen, had ik me al vergaapt aan de mooie foto’s op internet en uit de reisgids. Zou het in werkelijkheid er echt zo gaaf en tropisch uit zien? Ik kan u vertellen dat dit inderdaad het geval is. Parelwitte stranden, azuurblauwe oceaan en wuivende palmbomen: alle clichés kloppen en in dit geval is dat helemaal niet erg! Maar Aruba is ook meer dan alleen maar stranden! In dit blog een paar tips buiten de gebaande paden.

Oranjestad
De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Zeker een bezoekje waard vanwege alle kleurrijke gebouwen en imposante cruiseschepen, die in de haven liggen. Ook het historisch museum gevestigd in Fort Zoutman is erg boeiend.

Arikok natuurpark
Dit park kan je het beste met een 4×4 auto bezoeken, want de wegen kunnen een uitdaging zijn! In het park vind je veel flora en fauna van Aruba. Maar ook diverse grotten en tientallen blowholes (spuitgaten) waardoor het oceaanwater omhoog gespoten wordt. Je kunt er dieren als de Arubaanse ratelslang, de holeniul en de Arubaanse bladvindergekko tegenkomen.

Alto Vista kapel
Deze kapel vind je aan de noordkust van Aruba en is ook heel kleurrijk. De omgeving is zeer rustig vanwege de enigszins afgelegen ligging. Het kapelletje stamt uit 1952 en is gebouwd op de plek waar in de 18e eeuw de indianen de eerste versie van deze kapel gebouwd hadden. Alhoewel het niet zo lijkt, worden er wel degelijk wekelijks diensten gehouden.

California Lighthouse
De vuurtoren die je kunt vinden in het noordwesten van het eiland is van zichzelf niet heel bijzonder. Wat wel bijzonder is, is het uitzicht dat je hebt op het punt waar de toren staat. Van de ruwe noordkust aan de linkerkant tot de prachtige stranden van Palm Beach aan de rechterkant: een prachtig panorama.

Butterfly Farm
Een uniek uitstapje vlak bij Palm Beach. In deze vlindertuin van Aruba kun je tussen de rondvliegende vlinders lopen, maar ook het proces van rups tot pop tot vlinder bewonderen. De medewerkers geven interessante tours met uitleg en wat ook leuk is: je toegangskaartje is geldig voor je gehele verblijf op het eiland!

Tenslotte: wanneer je een dagje niet aan het strand of zwembad wilt liggen, huur dan een auto en verken het eiland. Het heeft veel te bieden en de bijzondere plekken en afgelegen stranden kunnen prima op een dag bezocht worden.

Ook zo benieuwd naar Aruba? Neem dan snel contact met mij op: 06-53132415 of marieke@travelxlathome.nl.
Volgende keer: Valencia: een stad van oud en nieuw

Marieke, Travel XL At Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *