De eerste blog van de Computerfluisteraar Dae Punt

Er liggen plannen om binnenkort de maximumsnelheid op de Nederlandse autosnelwegen te verlagen naar 100 km per uur. Gelukkig bestaat het internet niet uit asfalt! Wist je dat je op het internet in minder dan een seconde naar een ander land kunt reizen? 

Stel: je bent een Nederlander op reis, of je bent een Poolse seizoensarbeider in Nederland en je wilt Boer zoekt Vrouw kijken (Rolnik szuka żony). Thuis kan dat gewoon op je mobiel of laptop, maar dat werkt niet als je in het buitenland bent. Dan ziet de NPO dat je niet in Nederland bent. 

Virtual Private Networking 

Er is een technologie, genaamd Virtual Private Networking, of kort: VPN. Hiermee kun je je internetverkeer door een ander land heen sturen. Zo denkt het internet (en de NPO) dat je in dat land bent! 

Welke leverancier? 

Als je op Google zoekt naar VPN, dan zie je al snel dat er heel veel aanbieders zijn. Ze verschillen onderling in prijs, maar bijvoorbeeld ook in snelheid of in het maximum aantal apparaten dat je per account kunt aanmelden. 

Let op! 

Als je je internetverkeer met een VPN-dienst omleidt, vertrouw je die partij al jouw internetverkeer toe. Let dus goed op welke leverancier je kiest en vraag advies als je er niet uit komt. Zelf gebruik ik de betaalde dienst van Hotspot Shield VPN https://www.hotspotshield.com maar er zijn genoeg anderen. Wees voorzichtig met gratis diensten. Bij een gratis dienst zijn jouw gegevens het product! 

Exotische opstellingen 

Heb je een telefoon en een iPad, dan is het makkelijk. Installeer de app op je toestellen en je kunt op reis. Maar wist je dat je ook een heel netwerk kunt omleiden met VPN? We kunnen een heel WiFi-netwerk voor je Poolse seizoensarbeiders omleiden via Polen, zodat alle zoekopdrachten via Polen gaan, Poolse Youtube, Netflix en Boer Zoekt Vrouw. Miłej podróży / Goede reis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *