De rust keert een beetje terug!

Zoals in week 1 omschreef ik het “toetje” van Karin al! Het lymfedrainage pak heerlijk vind ik het! Vooral na een flinke inspanning op de fiets vind ik de 25 min rust heerlijk! Maar hoe werkt zo’n lymfedrainage pak nu precies.

Karin vraagt je op de tafel te gaan liggen bovenop het pak wat open ligt. Ik draag altijd een legging en een hemdje. Het is van belang dat je dunne kleding draagt zodat het pak goed aansluit op het lichaam. Je neemt plaats op de tafel op het pak en aan beide kanten naast je zorg je dat je er evenveel ruimte aanwezig is, vervolgens pakt Karin je in, in het pak. Dit doet ze door het pak aan de zijkant van je lichaam bij elkaar te halen en dicht te ritsen.

Het pak kan je vergelijken met een hartdruk meter. Alleen begint de druk beneden bij de voeten en gaat deze na het oppompen steeds een beetje meer naar boven tot net onder de borst. Door de stuwing van het pak worden alle losgekomen vet cellen, vocht en afvalstoffen gestimuleerd om het lichaam uit te verlaten. Het is af en toe pittig maar voor mij ook ontspannend, en het is lekker bijkomen na de fietstocht want dat is toch een flinke inspanning. De grote vraag is natuurlijk of het werkt, en ik kan zeker zeggen van wel!

Wat ik vooral voel zijn de broeken en jassen die ruimer zitten, maar bovenal het zachter worden van mijn huid. Dit is moeilijk voor te stellen als jezelf geen afvalstoffen vasthoudt. Maar het is normaal als je in je vel kan knijpen, uiteraard heeft de ene dan meer vet dan de ander er tussen maar dat is menselijk. Bij mij was mijn huid zo hard dat zelfs erin knijpen niet meer mogelijk was. Inmiddels wordt deze steeds zachter en het vet voelbaarder, helaas nemen de afvalstoffen deze niet meteen mee. Daarnaast wordt de voeding ook steeds makkelijker, het word een gewoonte waarin ik steeds meer plezier ga krijgen. Je gaat recepten proberen en zelf experimenteren. Maaltijden preppen zoals ze dat zo mooi zeggen (preppen = van te voren klaar maken). Het wordt al meer eigen en dat is super fijn. Tijdens het weegmoment gaf de weegschaal ook nog een mooie vermindering van 2 KG. Door naar de volgende week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *