Een rondreis door het westen van Amerika

Bij veel mensen staat een rondreis door het westen van Amerika op het verlanglijstje. En dat snap ik helemaal! Zelf heb ik al meerdere malen Amerika mogen bezoeken en het ruige westen is geweldig voor een roadtrip. Waarom leent het Westen van Amerika zich zo goed voor een eerste kennismaking met Amerika en een roadtrip?

Dat heeft meerdere redenen. De eerste reden is dat het westen van Amerika een prima balans heeft tussen grote wereldsteden en de natuurpracht die Amerika te bieden heeft. Deze afwisseling maakt de reis zo bijzonder. Bij een reis van ongeveer drie weken is het goed mogelijk om de steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco te bezoeken.

Daarnaast zijn de nationale parken die je in het westen vindt ook zeker een bezoek waard. Denk aan de bossen en watervallen van Yosemite, een bezoek aan de bizarre natuur in Death Valley , Joshua Tree Park met de bijzondere bomen en natuurlijk de Grand Canyon.

Valkuilen
Bij het plannen van zo’n reis zijn er wel enkele valkuilen. De meest gemaakte fout van mensen is dat ze, in de tijd die ze hebben, te veel plannen. Natuurlijk maakt niet iedereen elk jaar zo’n reis en daarom willen mensen graag alles in drie weken plannen. Dit is jammer, omdat je dan in de praktijk veel uren in de auto zit. Ook is het juist fijn om enkele dagen ergens te zijn, zodat je de tijd hebt om een stad of park beter te leren kennen.

Vooraf plannen
Is vooraf plannen dan niet handig? Juist wel! Ik hoor en lees helaas vaak genoeg verhalen van mensen die niet geheel voorbereid een rondreis hebben gemaakt en teleurgesteld thuis komen. Want die helikoptervlucht over de Grand Canyon was leuk geweest, maar niet gedaan omdat er niet vooraf gereserveerd was. Alcatraz bezoeken in San Francisco was ook niet gelukt, want alle dagen en tijden waren uitverkocht. Een grotere auto was misschien ook handig geweest en zoveel wandelingen hebben we ook niet gedaan, want we wisten niet welke routes er gelopen konden worden en geschikt waren.

Zelfstandig reisagent
En juist daarom is het zo leuk en verstandig om een rondreis samen vast te stellen met een zelfstandig reisagent! Samen stellen we de perfecte reis op maat samen, maken we vooraf een inschatting welke tickets er gereserveerd moeten worden en worden de tofste overnachtingsplekken vastgelegd. Daarnaast ontvangt u van mij bij elke geboekte rondreis een roadbook op maat. Met daarin tips over uw reis van dag tot dag. Ook zo benieuwd de mogelijkheden? Neem dan snel contact met mij op: 06-53132415 of marieke@travelxlathome.nl. Volgende keer: Fuerteventura, het Caribbean van Europa.

Marieke Travel XL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *