Goede voornemens, wel of niet

Allereerst: gelukkig nieuwjaar allemaal! Dat het maar een mooi 2020 mag worden waarin dromen worden waargemaakt, het qua gezondheid goed gaat en waarin we wat meer naar elkaar omkijken. En minder (ver)oordelen. Leef bewust en geniet van de momenten.

Steevast een vraag zo rond de jaarwisseling… “En jij, wat zijn jouw goede voornemens?” Om eerlijk te zijn heb ik er niet veel mee. Waarom zou je per 1 januari ineens dingen anders moeten doen als dat ook op een andere dag kan. Ik begrijp het psychologisch effect van de keuze van dit moment wel. 1 januari is een mijlpaal op de kalender. Een nieuwe, frisse start.

Even achterom kijken
Dus heb je ze wel? Vooral lekker doen. En ga er ook echt voor. Wat ik wel altijd heb zo rond de jaarwisseling is dat het een mooi moment is om even achterom te kijken. Wat is er allemaal gebeurd. Wat heeft afgelopen jaar je geleerd en opgeleverd? Welke keuzes zijn goed uitgepakt en waar had je misschien beter nog een keer over moeten nadenken?

Nog meer terug naar mijn eigen ik
Als ik naar mezelf kijk, dan is de conclusie dat 2019 een pittig jaar is geweest. Op meerdere vlakken. Maar ook een bijzonder leerzaam jaar waarin ik veel over mezelf te weten ben gekomen. Dat neem ik mee naar 2020 waarbij ik nog meer terug wil naar mijn eigen ik. Dingen doen waar ik me goed bij voel. En die dicht bij mijn hart liggen. Dus eigenlijk toch een goed voornemen…

En wat neem jij mee naar dit nieuwe jaar?

Arnoud Blijdorp, ‘Zwerfie Anna Paulowna’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *