Herfst: Het is tijd voor stoere jaargetijden


Qua weer hebben we heel mooie dagen gehad deze zomer. De korte broeken, t-shirts en slippers zijn alleen weer opgeborgen. Het is nog niet eens zo heel lang terug hé.

Maar goed, het is oktober en de natuur heeft beslist dat het afgelopen is met de zomer en dat het tijd is voor het één na mooiste jaargetijde, de herfst. Lente is mijn absolute nummer 1. Waarom de herfst zo mooi is? Bomen, planten en struiken geven ons de meest uiteenlopende herfstkleuren. Kastanjes, paddenstoelen, hazelnoten en pompoenentijd. Dieren zijn bezig om zich klaar te maken voor de winter. En lange wandelingen maken met de frisse wind die zorgt voor loopneuzen. Het hoort bij de herfst. En ik vind het heerlijk.

Symbolisch gezien staat de herfst ook voor loslaten. Bomen laten hun bladeren vallen. En wij mensen nemen afscheid van de zomer en maken ons op voor regen, wind en donkere avonden. Waar het voor de één betekent dat de kaarsjes weer van stal gehaald worden heeft de ander moeite dat het vroeger donker wordt én in de ochtend nog donker is als de wekker gaat. Zelf ben ik meer van de laatste groep. Ik merk dat ik ´s avonds ook minder energie heb om dingen te doen. Maar los van dat gevoel is de herfst prachtig. Ga lekker naar buiten en geniet. Wat is jouw gevoel bij de herfst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *