Rouwvervoer, er is veel meer keus dan je denkt

Ook over het vervoer van een overledene kan ik een blog schrijven. Vaak zijn mensen verbaasd als zij horen dat het niet verplicht is om een (traditionele) rouwauto te huren. De verschillende mogelijkheden zijn namelijk bijna onbeperkt.

Natuurlijk zijn er rouwauto’s in alle kleuren en rouwauto’s van verschillende merken. Om wat voorbeelden te geven: een VW-busje, Landrover, Mini, Daimler of Cadillac, een Rolls-Roys, limousine of een Tesla. En laat ik vooral de goedkoopste optie niet vergeten: de overledene mag ook met eigen auto of die van een bekende vervoerd worden.

Bakfiets of tractor zijn ook opties
Hoewel de fiets of de bakfiets ook een goedkope optie kan zijn. Mooi als de overledene een sportief fietstype was. Als je gaat denken aan wat echt bij de overledene past zijn er in dat kader ook de rouwcaravan, een motortrailer, een tractor, vrachtwagen of een loopkoets te noemen.

Rouwbus voor de hele familie
De rouwbus verdient een aparte vermelding. Met een aangepaste touringcar, waarin een speciale plek voor de overledene is gemaakt, kan de familie met elkaar rondrijden. Het zou zelfs kunnen om in plaats van een besloten afscheid, een laatste ronde met de overledene te maken. Een soort ‘levensloop’, maar dan in het echt. Dus nog eenmaal langs het geboortehuis rijden, het woonhuis, de sportclub, het werk enz. Onderweg herinneringen ophalen, verhalen delen en muziek luisteren, zo kan dit een ronde zijn om nooit te vergeten.

Rouwkoe Leentje
Tot slot de uitsmijter: Als je denkt alles wel bedacht te hebben, dan is er ook nog rouwkoe Leentje. Wil je door een koe naar je laatste rustplaats gebracht worden dan kan dit. Al is het wel handig dat je niet te ver weg woont…

Brenda Tijmes, uitvaartbegeleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *