The good flow is ending


Het lastige van het schrijven van een blog is dat je je volgers ook op de hoogte moet houden als het even niet zo goed gaat……Ik zat in een heerlijk flow kreeg energie van het fietsen mijn lichaam schoonde op met de Libo 3 en lymfedrainage pak, echt top!

Tot deze week, week 5 voor mij een herkenbaar cirkel waarin ik veel vaker in beland ben……. Nooit kon ik echter de vinger er echt opleggen waar het precies fout ging. Nu ook niet maar ik weet inmiddels wel dat mijn schildklier deze keer de boosdoener is.

Mijn energie zakte geheel weg, ik werd kouwelijk, traagheid in denken en doen, geheugenverlies, heftige spierpijn uit het niets, down gevoel en nog genoeg andere klachten. In eerste instantie dacht ik dat het kwam door het afvallen, kg kwijt kan je kouwelijker van worden misschien heeft het toch meer energie gekost dan ik in eerste instantie dacht…. Totdat ik alles rustig na ging lopen en toen uitkwam bij mijn schildklier. Huisarts en arts in Lelystad geraadpleegd en ik mocht ter controle bloedprikken.

Samen met Karin de situatie besproken en bekeken en tot de conclusie gekomen om even rust in te lassen. Mijn lichaam moet eerst weer fit worden voordat ik door kon gaan met sporten. Uiteraard ga ik wel gewoon door met de voeding, dit is tenslotte gezond en hierop reageert mijn lichaam goed. En is inmiddels helemaal eigen geworden. Een nadelige bijkomstigheid van een traag werkende schildklier is dat de darmen ook trager worden en dat betekent vaak verstoppingen met als gevolg dat je lichaam de afvalstoffen opslaat in plaats van uitscheid en mijn doel is momenteel juist het loslaten en uitscheiden.

Dit gebeurde niet en de weegschaal bleef dan ook stilstaan. Frustrerend? JA! Maar het enige wat we eraan kunnen doen is accepteren, luisteren, observeren en de juiste weg inslaan om de schildklier zo snel mogelijk weer rustig en onder controle te krijgen met als gevolg de rest van het lichaam ook!

En Karin haar motiverende woorden, “maar er is ook niks bijgekomen” ter harte nemen want daar heeft zij weer gelijk in!

Inmiddels twee weken verder heb ik de arts gesproken, ook uit de bloeduitslagen kwam naar voren dat mijn schildklier de oorzaak was. Medicatie aanpassen en luisteren naar het lichaam waren haar adviezen.

Het fietsen even ingeruild voor een lekkere wandeling met Moos onze Jack Russel, lekker buiten in de natuur om zo de belasting  langzamerhand weer uit te breiden. Karin had ook haar vakantie gepland hierdoor ben ik er uiteindelijk in totaal 1 maandje uit geweest. Wel in de laatste week weer gestart met krachttraining. Dit ging goed en gaf mij nog weer meer energie om mijn traject bij I Care weer op te pakken! Het voelt nu goed, het bleek ook nu maar weer dat het super belangrijk is om naar de signalen van het lichaam te luisteren ook al willen we het soms liever niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *