Zwerfie en medestanders halen zakken vol zwerfvuil van straat tijdens eerste actie Schoonwandelen

Arnoud Blijdorp, ook wel ‘Zwerfie Anna Paulowna’, trok er afgelopen zondagochtend om 11.00 uur weer op uit om zwerfvuil op te ruimen. Tijdens de actie Schoonwandelen, waar hij de initiatiefnemer van is, ging hij samen met een groep van vijftien enthousiasten mede-opruimers van start. Hij doet er, als onze vaste blogger, verslag van op onze site.

“Lekker fris herfstweer en af en toe een waterig zonnetje. Ideale omstandigheden voor de eerste editie van Schoonwandelen Anna Paulowna! Samen met de groep zijn we een ronde door het dorp gewandeld en al het zwerfafval dat we tegenkwamen belandde in de afvalzakken.

Mooie gesprekken onderweg
Via het oude postkantoor zijn we over de parkeerplaatsen van het winkelcentrum gelopen. Mooie gesprekken onderweg over wat iedereen vindt van zwerfafval. En iedereen doet op zijn of haar eigen manier datgene wat iemand belangrijk vindt om zwerfafval tegen te gaan. Soms was er verbazing over de enorme hoeveelheid afval. Bijvoorbeeld in de bosjes bij het oude postkantoor. En het aantal sigarettenpeuken was ondoenlijk om op te ruimen. Vervolgens zijn we doorgelopen naar winkelcentrum Molensluis. Een broedplaats voor zwerfafval. De bosjes liggen werkelijk bezaaid met allerhande zwerfafval. Mooi om te horen waren de positieve reacties van mensen die ons bezig zagen. Dat geeft inspiratie!

Weer ietsje schoner
Uiteindelijk hebben we een behoorlijke hoeveelheid zwerfafval opgeruimd (zie de foto). Veel plastic, maar ook glas en blik. Anna Paulowna is weer ietsje schoner.”

Zet in de agenda: 5 januari
De volgende Schoonwandelen staat alweer genoteerd. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een schonere woonomgeving? Noteer dan alvast zondag 5 januari in uw agenda!
Informatie daarover is te zien op zijn pagina’s op Facebook en Instagram. En uiteraard later ook op onze website.

Team Kernbeheer van de gemeente zorgt, net als bij de actie van afgelopen zondag, voor afvalzakken én voldoende afvalgrijpers en ringen voor de zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *