‘Bedrog’ door theatergroep Troost in Cultuurkerkje Oudesluis

Op zaterdag 21 maart voert theatergroep Troost het befaamde toneelstuk ‘Bedrog’ op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Harold Pinter schreef het naar aanleiding van zijn ervaring met overspel. Pinter was een Brits toneelschrijver en Nobelprijswinnaar. Hij kende het onderwerp driehoeksverhoudingen uit eigen praktijk.

Het stuk wordt gezien als een van zijn beste stukken. Het ontleedt met precisie, liefde en ontrouw. Het is ook Pinters meest autobiografische stuk, gebaseerd op zijn eigen geheime buitenechtelijke verhouding met een bekende journaliste.

Het verhaal
“Je hebt hem alles verteld… over ons?” Emma en Jeroen hebben een verhouding, zeven jaar lang. Jeroen is de beste vriend van Emma’s man Robert. Het stuk begint als de verhouding tussen Emma en Jeroen al voorbij is. Het stuk eindigt op het moment dat die verhouding begint. In dit verloop wordt meedogenloos getoond hoe de liefde zelf geworteld is in het bedrog van onze andere geliefden en in zelfbedrog. Tegelijkertijd maakt het – tegen schuldgevoelens en desillusie in – de opwinding van liefde en verlangen voelbaar.

Extra dimensie
Het is die geraffineerde gelijktijdigheid van analyse en opwinding die theater Troost inspireert voor deze versie van ‘Bedrog’. De intimiteit van zowel theater Troost als het Cultuurkerkje Oudesluis, met het publiek op de huid van de spelers, geeft een extra dimensie aan zowel de ontmaskering als de opwinding van het bedrog. Terwijl de personages voor elkaar van alles proberen te verbergen, geven ze zich aan de kijker genadeloos bloot.

Adres en kaartverkoop
Het Cultuurkerkje is te vinden aan de Noorderweg 14a, Oudesluis. De voorstelling is zaterdag 21 maart om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Entree: 15 euro (incl. reservering, koffie of thee bij entree. Kaarten: bij ingang of via www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *