Dag van de Tulp leeft -uiteraard- ook in de Polder

De tulp is ’s Nederlands belangrijkste exportproduct. Geen wonder dus dat er in Nederland een Dag van de Tulp is. Dat gebeurt op 19 januari, al is de dag vooral bedoeld voor professionals in de tulpenbouw. Maar ach, zelf even op en neer naar de bloemist kan geen kwaad, toch? We vroegen onze bloemisten in de Polder en omgeving of zij iets speciaals hebben met de tulp.

By Rose Flowers uit Anna Paulowna houdt van de tulp, de bloem van de Polder. Eigenaresse Roos Gouwenberg: “Deze dag gaat voor mij niet ongemerkt voorbij. Het betekent voor mij dat het voorjaar eraan komt en het begin van het liefdesseizoen geopend wordt.”

‘Ik gebruik de tulp graag voor bruiloften’
In het voorjaar worden veel bruiloften gevierd. “Dan mag ik weer heerlijk op pad om al die stellen blij te maken met bloemen die ik verwerk in aankleding van de locaties, bruidsboeketten en andere feestelijke gelegenheden. Met name de tulp is voor mij een bloem die ik graag verwerk. Gelukkig kan ik in onze Noordkop goed terecht voor de prachtigste tulpen. Ik ga dan ook graag bij ze langs om de beste en mooiste exemplaren uit te zoeken voor mijn creaties. Het is toch fantastisch dat je deze prachtige bloem uit je eigen omgeving kunt halen. Ik ben reuze benieuwd naar nieuwe soorten en elk jaar ontdek ik weer zo veel schoonheden.”

Eerste tulpen al sinds januari in de zaak
Bloemz in Julianadorp besteedt ook uitgebreid aandacht aan de tulp. Eigenaresse Kayleigh van Klink die uit de Polder komt, vertelt dat zij de begin januari de eerste tulpen alweer in haar zaak had staan pronken. “Op dit moment heb ik ongeveer 5 soorten in de winkel, allerlei kleuren. Ik heb zelfs tulpen die naarmate ze in de vaas staan van kleur veranderen, van wit naar roze en zelfs eentje die een roze rand aan het blad krijgt.”

Daarnaast heeft ze enkele-, maar ook dubbelbloemige tulpen in haar assortiment. Ze kan prachtige boeketten met tulpen verwerken, maar ook voor een bos met enkel tulpen bent u bij Bloemz aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *