Dringende oproep vereniging “Oud Anna Paulowna”

Al bijna 33 jaar bestaat de vereniging “Oud Anna Paulowna”. De vereniging die opgericht is op 27 augustus 1986 houdt zich bezig met het vergaren en verbreden van kennis en culturele zaken m.b.t. de Anna Paulowna-polder, ook beheren en onderhouden zij het museum Anna Paulowna.

Het ledenbestand van de vereniging wordt steeds kleiner dit omdat de meeste personen al lid van de vereniging zijn vanaf de oprichting. Door natuurlijke verloop wordt het aantal van deze leden langzamerhand steeds kleiner, dit door gevolg van overlijden of men heeft een leeftijd bereikt dat ze niet meer in staat zijn om de taken uit te voeren of simpelweg geen interesse meer kunnen opbrengen voor de vereniging. Mede door deze redenen wordt dan het lidmaatschap beëindigt.

Het bestuur van de vereniging Oud Anna Paulowna doet daarom een dringende oproep aan de bevolking van Anna Paulowna/Breezand en daarbuiten om een lidmaatschap aan te gaan.

De kosten voor een (gezins)lidmaatschap bedragen 17,50 Euro per jaar. Hiervoor krijgt men met de gezinsleden gratis toegang tot het museum en ontvangt men drie- tot viermaal per jaar het clubblad ¨de Polderpraat¨ in huis.

Het museum is absoluut een bezoek waard.

U kunt hier tal van gereedschappen en gebruiksgoederen van lang vervlogen tijden zien. U kunt hier vol verwondering kijken hoe in vroegere tijden mensen hun werk moest doen of hoe men zich kon vermaken met speelgoed en spelletjes uit die tijd. Ook is een voormalig huisje vanuit vroegere tijden volledig ingericht om zo de mensen inzage te geven van het leven in die tijd.

Bent u ook van mening dat ¨dingen van vroeger¨ bewaard moeten blijven, geef u dan op als lid van de vereniging of aanmelden als donateur kan natuurlijk ook.

De vereniging is aangemerkt als een ANBI-instelling wat inhoudt dat u een gift bij de aangifte inkomstenbelasting mag meerekenen. U kunt contact opnemen met de vereniging via museumap@online.nl en één van de bestuursleden zal u een inschrijfformulier bezorgen of u kunt naar de site www.annapaulowna.nl gaa en klik op ¨aanmelden¨.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *