Drukte en gezelligheid in de polder, de jaarlijkse Bloemendagen zijn gestart!

Op zaterdag 27 april heeft onze burgemeester mevrouw van Dam de bloemendagen officieel geopend. Door het hele dorp heen zijn de straten versierd, de mozaïeken neergezet, complete bruggen versierd en werkstukken getoond! Al deze pracht is de jury ook niet onopgemerkt gebleven en nadat zij gisteren door het gehele dorp hun ronde hebben gedaan was gisteren de spannende uitslag! De zaal bij Bloemenlust was goed bezocht en de spanning was voelbaar aanwezig.

Uiteindelijk was het prikploeg Lieve’s Hoeve die er met de felbegeerde prijs van Nederlands Kampioen Bloemendagen vandoor ging. Met hun prachtige mozaïek “Jezus Christ Superstar” wisten zij de jury te overtuigen. Voor deze prikploeg was het de eerste keer dat zij deze prijs in de wacht wisten te slepen! Benieuwd naar deze Mozaïek hij is te vinden aan de Meerweg 52 in Breezand.
Bij de werkstukken zijn de Gelderse buurt prikkers de winnaars geworden met “het verhaal van…..” wisten zij 1,4de punt boven de Jan-Evert en de Zandvaart Prikkers te blijven. Dit mooie werkstuk bewonderen? Dan bent u van harte welkom aan de Molenvaart 517.
Bij de Toekomst waren het PP 4 fun die als kampioen uit de bus kwamen. Deze ploeg liet de concurrentie ver achter zich en zijn daarom zeker de verdiende winnaars! Hun Mozaiek “Onthutst” is te bewonderen aan de Meerweg 43.
En dan de jeugd, de toekomst voor de bloemendagen daar is VermeerMAX toch ook als uitschieter de Kampioen geworden! Met 4,3 punten meer dan de nummer 2 zijn zij met hun mozaiek “Op pad” de winnaar geworden. Als u langs de Vermeerstraat 33 rijdt dan is deze mozaiek niet te missen.
Dan houden we nog over de bruggen de straten en de eigen huis categorieën!
Bij de straten is de winnaar Klaverblad/Oosterveld de Kampioen  geworden met als thema “Save the planet” wisten zij de jury te overtuigen met een puntenaantal van 113 punten!
De bruggen inzendingen worden er helaas minder, dit jaar waren er drie inzendingen. Waarvan Fanja en Femmy als Kampioenen uit de bus kwamen met 109,1 punt lieten zij de nummers 2 en 3 ver achter zich. De “Kinderbrug” is te bewonderen aan de Molenvaart 84.

Het onderwerp wat velen in het dorp bezig houdt “de Polderse kermis” is binnen de inzendingen van de Bloemendagen ook goed voelbaar. Zo ook bij de familie Vledder aan de Wallerweg 2 bij hun in de tuin is de gehele kermis te vinden. Want de grote vraag is natuurlijk nog steeds “Waar is de Kermis?”. Met dit thema wist de familie de jury te overtuigen en zijn zij als Kampioen van 2019 bestempeld!
Er zijn weer heel veel mooie prijzen gewonnen iedereen van harte gefeliciteerd en voor alle andere deelnemers petje af. Jullie hebben ook prachtig werk verricht. Wilt u alle uitslagen nog eens rustig door lezen? Dat kan op de website van www.bloemendagen.nl/uitslagen

Gaat dit zien allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *