Heerlijk wandelen in de Polder

Het is deze komende maanden prachtig wandelen in de Polder tussen de mooie uitgestrekte bollenvelden.Van half maart tot en met half mei verandert een groot deel van de Polder in één grote bloemenzee. Het begint in maart met het krokus-seizoen. Daarna komen de narcissen en hyacinten op en tenslotte laten de tulpen hun kleuren zien, vanaf midden april tot begin mei. Eind april zijn onze tulpenvelden het mooist. Nederland is dankzij de lange lentes met koele nachten uitermate geschikt voor de tulpenkweek. De grond in de polders wordt voortdurend afgewaterd. Dit creëert ideale omstandigheden voor de tulpenbollen.

Fietsen of wandelen door de oneindige bollenvelden, het is een lust voor het oog. In de Polder heb je speciale wandelroutes deze maanden. Je hebt paarse of groene pijlen vanaf het station NS Anna Paulowna. Volg je de paarse dan krijg je een route van 4 kilometer of de groene pijl, die route staat garant voor 5 kilometer van prachtig wandel plezier. Zijn de 4 of 5 kilometer routes u net even te kort, vertrek dan vanaf startpunt Callantsoog die route is maar liefst 6,5 kilometer. Nog wel even een huishoudelijke mededeling vanuit de agrarische ondernemers of u niet door de velden heen wilt lopen of gaat plukken, dit i.v.m. ziektes die dan in de gewassen kunnen komen.

Voor meer routes of informatie kijkt u rustig even op de facebookpagina van Wandelnetwerk Noord – Holland. En als tip van Raakt Media, kijkt u even in de prachtige Poldertuin van Anna Paulowna, werkelijk een lust voor het oog. Daarna kunt u heerlijk een kopje koffie doen bij de Ben er schuin tegenover of even de noodbrug over en dan kunt u aanschuiven bij Restaurant Veer op het park Hoenderdaell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *