Marcel Meijer brengt een beetje polder in Landgraaf!

Een fotoshoot midden tussen de roze tulpen bracht dj/muziekman Marcel Meijer, eigenaar van SNIP Muziek & Entertainment, in 2017 op een idee. Zou er al een tulp bestaan die Pinkpop heet? Hier en daar wat navraag gedaan, maar daar bleef het uiteindelijk bij.


Tot dit jaar het jubileumjaar van Pinkpop. Marcel zelf groot fan van Pinkpop en geregeld Pinkpop bezoeker, en de laatste jaren zelf als DJ er gedraaid te hebben, vond dat een roze tulp als cadeau voor 50 jaar Pinkpop niet mocht ontbreken.


Maar waar begin je dan? Bij een kweker natuurlijk. Marcel is informatie gaan inwinnen over de werkwijze bij verschillende kwekers en kwam uiteindelijk uit bij Kees Ligthart. Zijn vader Jan heeft jarenlang een bollenbedrijf gehad aan J.C. de Leeuwweg en is nu sinds een paar jaar gevestigd in Julianadorp.


Jan, kweker van vele verschillende soorten had nog een exclusieve soort staan die vrij van naam was, met dit soort was hij 22 jaar geleden begonnen met telen. Kees liet aan Marcel een foto zien van een mooie roze tulp en samen waren ze meteen erg enthousiast.

De tulp was geregeld maar nu de naam nog, helaas was de naam Pinkpop al in gebruik. Omdat Jan Smeets oprichter van Pinkpop en in de volksmond ook wel vaak Mister Pinkpop wordt genoemd, werd de keuze voor de naam snel gemaakt. De roze tulp zou door het leven gaan als de Jan Smeets Tulp. De officiële aanvragen voor de naam werden gedaan en het personeel van bureau Pinkpop dat samen met Jan Smeets werkt informeerde tussen neus en lippen door wat meneer Smeets er zelf van zou vinden “dat is toch wel grappig” was zijn reactie. Nadat gecheckt te hebben konden de voorbereidingen voor het hele gebeuren doorgaan!

Deze voorbereiding liepen voorspoedig, zelf zo goed dat Jan Ligthart afgelopen maandag 10 juni om 8 uur in de auto stapte vanuit Julianadorp naar Landgraaf, met een mooie bak roze tulpen.Marcel was inmiddels al op het festivalterrein waar hij op de hoogte werd gehouden betreft  de planning van de dag. Deze was nog niet geheel bekend en wisselde regelmatig mede omdat meneer Smeets een zeer drukke agenda had door het jubileum.

Om 14.00 uur was het moment daar, de tulp zou gedoopt worden, Marcel zelf dacht in eerste instantie dat het een kleine gebeurtenis op deze dag zou zijn. Maar dat bleek snel wel anders. Binnen de kortste keren stonden er 4 filmploegen en 6 camera’s van zowel binnen als buitenland om het gehele tafereel heen. En meneer Smeets zelf was helemaal overdonderd en er stil van! Vele cadeaus heeft hij mogen ontvangen maar dit had hij niet verwacht! Daar waar de tulp voor ons de normaalste zaak van de wereld is, is dat in Landgraaf toch een hele andere belevenis, en dan vervolgens nog je eigen tulp die je ook nog eens zelf mag dopen.

Voor meneer en mevrouw Smeets was het deze dag nog dubbel feest want zij waren ook nog eens 50 jaar getrouwd. Daarom hadden beide mannen voor mevrouw Smeets naamgenoot van Tilly Tulp namelijk Till, een mooi boeket voor haar geregeld en een eigen Tilly Tulp knuffel. En zo was de cirkel van de Polder tot aan Landgraaf helemaal rond.

Voor de toekomst heeft Marcel samen met Jan Smeets nog wel wat leuke ideeën besproken, maar dat komt over een tijdje allemaal wel aldus Marcel. Eerst gaan beide mannen nagenieten van afgelopen weekend. Want wat met een klein ideetje begon is uitgelopen tot een groot en dankbaar succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *