Opening Lentetuin 2019.

Woensdag 27 februari de opening van de Lentetuin 2019. Deze dag staat traditiegetrouw in het teken van het uitreiken van diverse prijzen, maar bovenal gaat het om de meest prestigieuze prijs “ de Gouden Bolbloem”.

Deze prijs is DE prijs onder de bloembollenkwekers en toch een teken van waardering van al het harde werken naar de Lentetuin toe. Dit harde werken begint al in juli, ruim 7 maanden voor het event uit.

Waarvan de meeste denken dat het lukraak een paar bollen kweken is en leuk neerzetten voor de show, zit hier faliekant naast! Al in juli als de bollen uit de grond worden gehaald dan wordt er al gekeken naar de kwaliteit van de bollen en worden alleen de beste eruit gehaald. Vanuit daar worden de bollen gekweekt en worden de mooiste bloemen eruit gehaald en geplaatst op de show. Dit is natuurlijk in het kort verteld maar het proces is een veel langer proces. Al dit harde werken en met zorg werken leidt uiteindelijk naar de prachtige show de Lentetuin. Als je binnen komt lopen dan komt de heerlijke geur van lelies, hyacinten, en alle andere bloemen je tegemoet. Eenmaal binnen is het een scala aan kleur van zoveel prachtige bloemen in een schitterende ambiance. Ditmaal is de ambiance vive la France “Parijs”.

Tijdens de officiële opening worden de prijzen uitgereikt voor onder andere: beste tulp, beste narcis grootbloemig, beste narcis kleinbloemig, beste hyacint,beste bijzonder bol/knol gewas groot formaat en nog vele meer. Maar alle kwekers hebben hun oog op die ene prijs de Gouden Bolbloem. En dit jaar is deze prijs naar de mannen van P.Th.Rotteveel &Zn gegaan. Twee jonge mannen met een passie voor hun werk. De mannen ontvingen de prijs uit handen van de burgemeester van Hollands Kroon mevrouw Rian van Dam. Na deze feestelijke huldiging werd de Lentetuin officieel geopend door wielerlegende Hennie Kuiper dit door fietsend energie op te wekken en zodoende de lampen van de nagebouwde Eiffeltoren en de rest van de Lentetuin in het licht te zetten. Aansluitend was er een receptie voor alle genodigde van de officiële opening. Deze opening van de Lentetuin was een geweldige voorbode voor de komende dagen. Raakt Media kan een ieder aanraden om een bezoek te gaan brengen aan de Lentetuin show en de aangrenzende Expo en Agri beurs.

Tot slot namens Raakt Media een groot compliment voor de kwekers, exposanten, organisatie, vrijwilligers, sponsors van dit prachtige evenement, werkelijk een aanwinst van de Polder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *