Polders Voice-talent Fleur Raateland kiest Anouk als coach

Een volle Arena of Ziggodome, dat is haar allergrootste wens. Eerst maar eens doorbreken in The Voice of Holland. Vrijdagavond 22 november was Fleur Raateland te zien in het tv-programma dat de grootste talenten voorbrengt. Ze kwam eerder al door de voorronde en plaatste zich voor de zogenaamde blind audition. De audities waarin de kandidaten aan het talentenprogramma ten overstaan van vier omgekeerde rode fauteuils hun zang- en muziekkunsten moeten tonen. Draait een van de vier juryleden, dan wordt dat automatisch je coach voor de komende periode. Maar heb je het geluk dat er meerdere of dat zelfs alle vier draaien, dan is het aan de kandidaat wie hij of zij kiest als coach. 

“Ik heb van het begin af aan gedacht dat ik Lil Kleine zou kiezen. Ik had het geluk dat ze alle vier draaiden, dus ik kon kiezen. En Anouk was zo enthousiast over mijn optreden, dat ik overstag ben gegaan en haar heb gekozen. Zij is recht voor zijn raap. Zegt wat ze echt vindt. Als ze het niks vindt, hoor je dat ook. Daarom weet ik dat als zij draait, ze het ook echt meent.”

Anouk is een van de grote voorbeelden in Nederland voor Fleur. “Een stoere chick, daar hou ik van. Net als Pink, Krezip, Alanis Morissette. En natuurlijk Beyoncé. Tegen haar kijk ik echt op. Maar ik word zeker geen tweede Beyoncé hoor”, lacht de 19-jarige Polderse zangeres. 

Al op haar vierde zong Fleur uit Anna Paulowna in een kinderkoor, op de middelbare school merkte ze: ‘hé, ik kan het echt’ en begon ze met optredens. Enkel nog covers. Daarna begon het eigen schrijfwerk. Nu heeft ze al een aantal nummers van eigen hand. 

Inmiddels kan ze, naast haar studie aan het Conservatorium in Haarlem, al aardig leven van haar zangkunst. “Ik heb ongeveer vier optredens per week. En helemaal in de decembermaand wordt het druk. Afgelopen weekend stond ik met Maan op het podium. Dat was ook echt heel gaaf.”

Maar haar grote droom is meer dan covers zingen in cafés en op feesten en partijen. Doorbreken als grote ster zou het allermooist zijn voor de Polderse. Tijdens the Voice hoopt ze dan ook dat er een label meekijkt en denkt: ‘die Fleur, die moeten we hebben’. 

Tijdens de uitzending van vrijdagavond op RTL4 konden (en kunnen nu nog steeds) kijkers de Voice-of-Hollandapp downloaden om zo op hun favoriete artiest te stemmen. “De zanger of zangeres die op die manier de hoogste thuiscoachscore binnenhaalt, mag bij 538 optreden. Dat lijkt me zo te gek.”

De komende tijd gaat Fleur snoeihard in de weer met coach Anouk. Samen met nog zo’n tien, elf medekandidaten. Anouk gaat ze stuk voor stuk finetunen en klaarstomen voor elke week een optreden in het tv-programma, in de hoop dat een van hen de uiteindelijke winnaar van het programma wordt. 

Raakt Media gaat Fleur volgen in deze strijd. Blijft u ons ook volgen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *