Tulpenkeurders direct in juiste flow

Afgelopen weekeinde vond de eerste Tulpenkeuring van het nieuwe seizoen in Museum Oud Anna Paulowna plaats. Bram Klaver was met slechts 9 strafpunten de beste keurder van de week. In de Agratechniek Senioren won Martijn Pijnacker met 10 strafpunten. Zoon Jesper Pijnacker behaalde met 11,5 strafpunten de eerste plaats in de Van Dooren Transport Junioren. Het strafpuntenaantal laat zien dat de tulpenkeurders direct in de juiste
flow zaten.

Het juryoordeel varieerde van 5 tot 8,5 strafpunten. De poten van de gele tulp Lion’s Glory werden met een 8,5 het hoogst beoordeeld. Meerdere potten tulpen hadden last van ‘nekken’. Er wordt van ‘nekken’ gesproken als de onderkant van de bloem boven het blad uitsteekt. De tulpenkeurders vonden de potten tulpen die last hadden van ‘nekken’ lastig om
te beoordelen.

Van Lierop Adviesgroep Ereklasse
Drieëntachtig deelnemers gingen afgelopen weekeinde de strijd aan voor de taarten en worsten. In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse kreeg Bram Klaver de eerste plek. Peter Klaver (10 punten) volgde op de tweede en Ruud de Waard (10,5) op de derde plaats. Martijn Pijnacker won de taart in de Agratechniek Senioren. De tweede plaats, evenals de worst, ging naar Nick van der Wereld (11). Kees van der Wereld werd met 11,5 strafpunten derde.

Worstenpakket
Bij de Van Dooren Transport Junioren wist Jesper Pijnacker het juryoordeel het best te evenaren. Suus van Lierop (13) won het worstenpakket, zij werd tweede. Saskia Klaver (16) werd derde. Het trio P.A.M. Klaver bestaande uit Peter, Bram en Saskia Klaver werd eerste in de Rabobank triocompetitie.

Wilt u ook meedoen?
Komend weekeinde is de tweede keuring van dit seizoen. Vrijdag 17 januari van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag 18 januari van 9.00 tot 15.30 uur. Bij het meedoen van zes keuringen valt de keuring met de meeste strafpunten af. Wie afgelopen weekend niet mee heeft gedaan, kan nog deelnemen voor een plekje in het totaalklassement. De locatie is Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 in Breezand. Voor meer informatie en overige uitslagen: zie www.tulpenkeuring.nl , Facebook, Instagram en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *