Voel je welkom om Tuin 3 eens te bezoeken!

Net buiten de rand van Anna Paulowna vindt u een tuin van oase, werkelijk waar een pracht voor het oog voor zowel bloemen kenners als natuur/tuin liefhebbers bent u hier aan het juiste adres.

We stellen graag aan u voor de trotse eigenaren van de Kneeskade nummer 3 dit zijn Wim en Jane Lichtenveldt en we kunnen wel zeggen geboren tuinders. Toen dit echtpaar op hun stekkie kwamen wonen, en dan spreken we naast een heerlijk huis over een tuin van wel 7700 m2 was dit nog 1 groot weiland.

Het echtpaar is in de beginjaren vooral druk geweest met het aanbrengen van de drainage, elektra- en waterleidingen, en hoe lief geeft Jane alle credit op dat gebied aan Wim hij is de techneut. Jane heeft daarin tegen alle ontwerpen bedacht en naast de bloemen en planten die allemaal handmatig door Jane zijn geplant, kunt u ook genieten van allemaal oude materialen in de tuin. Zo staan er stukken muur van het oude huisje in de tuin als afscheiding, en van de oude dakpannen heeft Jane een dakpannen muur gemetseld!
De paden in de tuin zijn gemaakt van allemaal gebruikte stenen, die het stel via de site gratis af te halen hebben verzameld. Hierdoor is de tuin ook nog eens rolstoelvriendelijk en zo voor iedereen toegankelijk. De tuin bestaat uit verschillende borders en een bos gedeelte met vele bankjes en zitjes om nog extra te genieten en weg te dromen van de planten en van de creatie van de tuin.

Maar waarom de naam “Tuin 3” dat heeft twee redenen de ene is makkelijk te raden het echtpaar woont op nummer 3. En de tweede reden is dat dit de derde tuin is die Jane gemaakt heeft.
Wit u nu meer informatie of bent u na het lezen van dit verhaal benieuwd naar Tuin 3? De tuin heeft zijn eigen website www.tuin3.com En daarnaast is het echtpaar aangesloten bij 2 tuin groepen. De Groenroute en Top in de kop (www.degroeneroute.nl www.topindekop.nl).

Beide tuingroepen organiseren open tuin dagen aankomende zondag 21 juli is z’n dag het echtpaar nodig u dan ook van harte uit om langs te komen. Wilt u weten op welke andere momenten de tuinen geopend zijn of welke tuinen ermee doen aan de open dagen kijk dan even op de website’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *