Wint Fleur Raateland vanavond de battle in The Voice?

Waar ze vanavond is? Thuis, in Anna Paulowna, op de bank. Met haar familie en een paar vriendinnen. Een hok vol. “Gelukkig kan ik het daarna gewoon rustig nog een keer terugkijken, want iedereen zit er natuurlijk doorheen te praten”, lacht Fleur Raateland. De 19-jarige Polderse zangeres doet mee aan The Voice of Holland. Ze gaat de battle aan met een medekandidaat die ook gecoacht wordt door Anouk. In de voorrondes koos Fleur uit de vier juryleden die in noodtempo hun stoelen draaiden voor deze stoere zangeres als zangcoach. Niet de minste en zeker niet de makkelijkste.

“Ze neemt geen blad voor de mond. Maar daar hou ik van. Zo ben ik ook. Wat heb ik eraan als ze zegt: ‘ja, ja, ging wel goed’ en eigenlijk denkt: ‘het was helemaal niks’.”

Wat Anouk doet is korte, maar bondige tips geven. ‘Doe het zus of doe zo meer’ en daarmee moeten de deelnemers zelf aan de slag. Fleur heeft de tip meegekregen: ‘zodra het liedje begint, moet je ‘aan’ staan. En niet pas na de tweede zin’.

En ‘aan’ staat Fleur. Eigenlijk altijd wel. “Ik ben wel een druk persoon. Als ik in een weekend geen optredens heb – wat eigenlijk echt nooit gebeurt – dan denk ik: ‘hmmm, niks aan’. Ook januari is weer een drukke maand voor me. Veel nieuwjaarsborrels, winterkermissen. Ook doordeweeks ben ik druk. Maar ik moet natuurlijk ook gewoon naar school (Conservatorium in Haarlem, red.).”

Zometeen is het zover, dan zien we hoe Fleur Raateland het eraf gaat brengen. Om 20.30 uur begint het programma The Voice of Holland bij RTL 4. Zit u net zo te popelen als wij van Raakt Media?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *