Nieuwe rubriek op onze site: Baasje gezocht voor asieldier

In dierenasiel ’t Schuthok in Den Helder zitten heel veel honden, katten, konijnen. Zelfs cavia’s en kippen en hanen zoeken via de opvang een nieuwe baas. Wij stellen vanaf vandaag elke week een asieldier voor. Deze week de eerste: Beauty.

Hij doet zijn naam eer aan, want een beauty is het. Prachtig grijs met een beetje wit, een gecastreerde kater met geboortedatum 22-05-2012. De katten, het waren er oorspronkelijk twee, zijn in het asiel gekomen vanwege persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. De grootste zorg lag bij Blacky, hij was al een keer behandeld bij de dierenarts, maar bleef kwijlen. In het asiel moest de dierenarts een trieste conclusie trekken. Het was echt serieus foute boel en het katje kon niet zo verder leven. Hij had een tumor in de kaak. Sinds dat moment is Beauty alleen…

Tijd en geduld
Direct contact met mensen vindt Beauty nog erg spannend. Dat komt voort uit zijn jeugd. Hij straalt uit dat hij je leuker vindt op een afstandje. Maar met tijd en geduld gaat het straks wel beter, belooft Bianca Engels van het asiel.

Wennen aan de open kattenkamer
Inmiddels heeft hij het hokjesverblijf mogen verlaten en is hij aan het wennen in de open kattenkamer. Hij is gewend om naar buiten te gaan, maar blijft meestal wel in de tuin. Andere katten zijn naar verwachting geen probleem, Beauty is nog geen honden en kinderen gewend.

Mag Beauty bij u groeien?
Heeft u een ruim thuis? Niet per se letterlijk, wel in de betekenis dat Beauty mag zijn wie hij is en vandaar mag groeien tot wat hij kan worden? Kom kennismaken in het asiel aan de Rijksweg in Den Helder. Is Beauty het misschien niet, maar zoekt u een ander huisdier? Kijk dan op www.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *