25 Blogs bij Raakt Media…

Ineens zie ik het staan: Het is gewoon mijn 25e blog voor Raakt Media! Wat een aantal en wat heb ik in de loop der tijd al veel reacties gehad. Ik ben begonnen met bloggen om jullie zo laagdrempelig mogelijk te informeren over mogelijkheden en keuzes rondom een afscheid. Maar ook om jullie mee te nemen in mijn belevenissen in uitvaartland.  Met dit jubileum lijkt een kleine terugblik me wel raak…

Het informeren kwam op verschillende manieren voorbij. Van natuurbegraafplaats tot kartonnen kist, van applaus tijdens een uitvaart tot mogelijkheden met de as na een crematie, en van verschillende soorten rouwvervoer tot speechen. Ook het omgaan met kinderen tijdens de week van uitvaart kwam regelmatig naar voren en als ik mijn blogs teruglees weet ik nog steeds precies waarom ik destijds voor het onderwerp gekozen heb. Dit komt heel duidelijk naar voren in de laatste blogs waarin de wijzigingen rond een uitvaart door corona zo’n belangrijke plaats innemen.

Ik vind het heel fijn dat ik met mijn blogs mensen ook iets kan leren. De grootste eye-opener (wat ik in ieder geval nog steeds het meeste hoor) is: “Goh! Ik heb nooit geweten dat, ook al heb je een uitvaartverzekering, je altijd zelf mag bepalen welke uitvaartbegeleider je kiest. Dat je dus niet verplicht bent om het telefoonnummer op de polis te bellen.” De allereerste keer dat iemand dat tegen mij zei weet ik nog heel goed. En nog steeds kan ik een brede lach niet onderdrukken als ik het hoor. De hele wereld zou het moeten weten …

Bijzonder genoeg leveren de blogs met mijn belevenissen de meeste reacties op. Over het kleine meisje, mijn grote hulp en het overlijden van mijn tante. En ik ga het schrijven voortaan bijna uitbesteden, want het blog “Ode aan Brenda”, geschreven door mijn lieve zus, is veruit het meeste gelezen. Waar ik me nog steeds ongemakkelijk voel bij zoveel lof, ben ik toch blij dat ik het geplaatst heb. 

Graag nodig ik u uit om alle voorgaande 24 blogs nog eens te lezen. En ik hoor heel graag als u uitvaart-gerelateerde onderwerpen heeft waar u eens meer over zou willen weten.
Voor nu wil ik Raakt Media een dikke knuffel geven voor het plaatsen van al mijn blogs en hoop ik op een nieuwe terugblik bij een volgend jubileum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *