Aanmelding Burendag 2020 van start

De aanmelding voor Burendag 2020 is gestart. Goed contact met buren en verbinding in de buurt is zeker in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden. Organisatoren Douwe Egberts en Oranjefonds hebben daarom een manier bedacht waarop buren deze dag op anderhalve meter kunnen vieren. Hierbij is het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’.

Via www.burendag.nl kunnen alle buurten in Hollands Kroon zich aanmelden voor de 15e editie, welke op zaterdag 26 september plaatsvindt.

Burendag is ontstaan vanuit de gedachten dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kennen. Burendag biedt iedereen in de gemeente Hollands Kroon een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Op deze manier kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont. Daarnaast wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag resulteren in contacten die veel langer duren.

Anderhalve meter
Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Op Burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten zoals een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Daarbij is het belangrijk dat iedereen de richtlijnen volgt van de Rijksoverheid en het RIVM.

Voor elkaar klaar staan
Door Burendag te organiseren worden buren in staat gesteld contact te leggen, zodat ze gemakkelijker op elkaar terug kunnen vallen wanneer dat nodig is. Ook zal het dit jaar een moment worden waarop gevierd wordt dat er al zoveel buurtgenoten zijn die voor elkaar klaarstaan. Iedereen in de gemeente Hollands Kroon wordt uitgenodigd om mee te doen en er op een veilige manier een waardevolle dag van te maken.

Verbinding op afstand
De intentie van Burendag is mensen bij elkaar te brengen. In de afgelopen maanden brachten veel mensen hun tijd vooral thuis door: achter de voordeur. Met de aangepaste opzet wordt iedereen uitgenodigd om de deur open te zetten en vóór de deur contact te maken. Zo kun je op afstand toch zorgen voor verbinding met elkaar en in de buurt.

Financiële bijdrage
Buren kunnen via www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranjefonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn te vinden op www.burendag.nl  

Richtlijnen
Initiatiefnemers van Burendagactiviteiten worden dringend verzocht om alle geldende richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM in acht te nemen. Deze richtlijnen zijn te vinden via www.rivm.nl . 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *