Afsluiting jeugd aan zet

‘Jeugd aan zet’ is een prachtig mooi initiatief wat is bedacht vanuit de tweede kamer. Door de coronacrisis hebben vele ouderen een lange tijd in quarantaine moeten leven. Eenzaamheid en een down gevoel kwamen bij velen ouderen al snel om de hoek kijken, wat logisch is. Daarom de vraag van de minister of er gemeentes waren die ‘Jeugd aan zet’ wilde organiseren.

Het idee was makkelijk, kinderen zouden gekoppeld worden aan ouderen en bij hen langs gaan om leuke dingen te doen. In werkelijkheid was de uitvoering iets ingewikkelder. Daar waar de schrik er goed in zat bij de ouderen, wilden zij liever niet zomaar iedereen over de vloer hebben, want was als diegene nu wel corona had.

Daar had het team van Hollands Kroon snel iets op gevonden en zo was de aftrap van het project half juni. Maar liefst 31 kinderen hadden zich aangemeld en tijdens de aftrap konden zij zich opgegeven voor allemaal verschillende activiteiten. Zo konden ze op een dag rollators en scootmobielen wassen en daarna samen met de eigenaren een heerlijk kopje koffie met wat lekkers versnaperen. Er is cake en taart gebakken, er is muziek gemaakt (zingen mocht helaas niet vanwege de corona), en er zijn tuintjes geschoffeld. Al met al allemaal erg leuke activiteiten voor zowel jong en oud.

Bij de vraag van Mary van Gent of kinderen het leuk vonden staken dan ook bijna alle kinderen hun hand op. De reacties van de kinderen was voornamelijk dat ze het fijn vonden om iets voor een ander te kunnen betekenen.
Nadat uiteindelijk iedereen binnen was, want de jeugd is druk en zit tot laat op school, was het aan Mary om de kinderen te bedanken. Er was een heus feestjes van gemaakt met genoeg lekkers te drinken, chips, m&ms’s, borrelnoten en bitterballen.

Iedereen kreeg vanuit van Mary een leuke bon om de kinderen te bedanken voor hun inzet en een luid applaus. Zij is heel blij dat de kinderen iets over hebben voor ander en zich daar ook voor willen inzetten. Ze hebben dan ook alleen maar mooie reactie mogen ontvangen van de ouderen.

Uiteraard kon dit allemaal niet georganiseerd worden zonder de nodige begeleiding. In totaal waren er vijf begeleiders die zich in wilden zetten voor dit mooie project. Van Link waren dit Katy Stolk , Ronald Hein en Giovanni Pietens, Anja de Jong van Wonen plus en Welzijn en van woongroep Samen Dinette Mulder.

Ja en bij de vraag wat de kinderen gingen kopen van de bon sloeg menig fantasie op hol, de één een Tesla, de ander een nieuwe telefoon of een drone met haak, oftewel ideeën genoeg. De bonnen zijn meer dan goed terecht gekomen.

Of er volgend jaar nog een vervolg komt hangt er geheel van af hoe de toekomst er op het gebied van corona uit gaat zien, wie weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *