Agenda van oktober Theater de Kampanje

Donderdag 1 oktober – 20.15 uur
Marlijn Weerdenburg
Marlijn Zingt
Variopoolzaal

Ze bekeek alle hoeken van de theaterwereld, maar voor de veelzijdige Marlijn Weerdenburg blijft theater en zang de combinatie die haar hart sneller laat kloppen. Nu is het dus tijd om haar droom in vervulling te laten gaan: Marlijn Zingt.

Vrijdag 2 oktober – 20.15 uur
Petra Berger
PURE PASSIE
Variopoolzaal

Pure Passie is het meest intieme en authentieke theaterconcert van zangeres Petra Berger ooit. Met de allermooiste liedjes uit haar voorstellingen van de afgelopen vijftien jaar. Streisand-klassiekers uit Tribute to Barbra Streisand, populair klassiek en Nederlandstalig repertoire uit Van Bach tot Abba en uiteraard Italiaanse parels uit haar meest recente programma Passione Italiana.

Vrijdag 2 oktober – 20.30 uur
Emiel van der Logt
Serieus?!
KeyKegzaal

Winstmaximalisatie, liquiditeitsinjecties en politieke correctheid. Serieus?! Stuk voor stuk dingen waar Emiel van der Logt enorme jeuk van krijgt. In zijn tweede programma komen zijn onnavolgbare logica en hersenspinsels samen om het te hebben over de dingen die echt belangrijk zijn: liefde, vrijheid en doen waar je zin in hebt.

Zaterdag 3 oktober – 20.15 uur
BOOM, like that! – UITVERKOCHT
Dire Straits – Love over Gold and more
Variopoolzaal

‘Love over Gold’ uit 1982 wordt gezien als één van beste albums van Dire Straits. Het was het vierde studioalbum van de band en telt slechts vijf nummers. Een karakteristiek album met klassiekers zoals ‘Telegraph Road’, HÉT nummer voor de meeste fans en ‘Private Investigations’, één van de grootste hits van Dire Straits. Maar ook ‘Love over Gold’, een prachtig meeslepend nummer met klassiek gitaar dat bijna nooit meer live ten gehore wordt gebracht.

Zaterdag 3 oktober – 20.30 uur
Mart Hillen
In Concert
Koninklijke Marine Stadshal – Clubsetting

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillenis er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio-dj Giel Beelen: ‘Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar’.

Zondag 4 oktober – 19.15 en 21.15 uur
Pierre Bokma en Peter Blok in
EEN MAN EEN MAN

EEN MAN EEN MAN is een komedie van Kees Prins en Roel Bloemen over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn.

Vrijdag 9 oktober – 19.15 uur
Tisjeboy Jay
Van het Net naar het Doek
Variopoolzaal

‘Van het Net naar het Doek’ geeft een bijzonder kijkje in het leven van voormalig boekhouder, bodybuilder en Temptation Island-verleider Jay Francis, oftewel Tisjeboy Jay. Zijn grappige internetfilmpjes trekken honderdduizenden kijkers, maar nu brengt hij zijn persoonlijke verhaal naar het theater!

Vrijdag 9 oktober – 20.30 uur
Bas Birker
BELG – Tegen wil en drank
Koninklijke Marine Stadshal – Clubsetting

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. En dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.

Zaterdag 10 oktober – 14.00 uur
Het Veterstrikconcert
De Grote Haay
Variopoolzaal – ongeplaceerd

Het Veterstrikconcert is een heus popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren. De Grote Haay brengt een 50 minuten durend concert op de planken dat bol staat van oude, bekende kinderliedjes als ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘In een groen knollenland’, afgewisseld met nieuwe liedjes van Mark Haayema als ‘Strontvlieg’, ‘Dromen’ en liedjes die hij schreef voor oa. Kinderen voor Kinderen, de orkestvoorstelling van Pluk en Kikker. Tussendoor worden er korte verhalen en gedichten voorgelezen.

Zondag 11 oktober – 14.00 uur
Klassiek lunchconcert met Qingzhu Weng
Koninklijke Marine Stadshal – Clubsetting

Volksmuziek en onderlinge relaties tussen componisten, dat zijn de rode draden in dit programma. Met de Chinese violist Qingzhu Weng en de Japanse pianiste Natsumi Ohno.

Zondag 11 oktober – 16.00 uur
HERFSTVAKANTIETIP!
Edward Scharenhand (8+)
Een muzikale komedie over Extreem Goede Mensen
Variopoolzaal – ongeplaceerd

Edward Scharenhand, geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels, is een sprookjesachtige familievoorstelling met veel livemuziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons’ film Edward Scissorhands. De voorstelling won de Zilveren Krekel 2018 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

Donderdag 15 oktober – 20.15 uur
LEBBIS
De Ervaring
Variopoolzaal

Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen. Het zal toch eens misgaan. Die reis. Die ontmoeting. Wat als we ‘dat het mis zou kunnen gaan’ omarmen. Wat als we inzien dat nou juist in dat misgaan we onszelf kunnen ontdekken. Waar leer je het meest van, ‘van een leien dakje’ of van ‘zo dat ging maar net goed’. Ik zet in op de ervaring.

Vrijdag 16 oktober – 18.00 uur
Erik Houweling, Lars Groenink, Vester Weert
Steunlokaalmuziekdiner

Koninklijke Marine Stadshal – Horecaplein
Verwen jezelf en je vrienden of huisgenoten op een heerlijke avond uit in de Kampanje! Je bent welkom in onze ruim opgezette Stadshal en geniet van een 3-gangen diner met puur lokale producten.

Vrijdag 16 oktober – 20.15 uur
Diederik Jekel
Orde in de chaos
Variopoolzaal

Orde in de Chaos is het eerste therapeutische theatercollege. Gegarandeerd kom je uit het theater met meer rust in je hoofd en een glimlach op je gezicht. Van kattenfilmpjes tot het begin van de oerknal. Er is dans en er is confetti.

Zaterdag 17 oktober – 20.30 uur
Ed Struijlaart
Alles op Rood
Koninklijke Marine Stadshal – Clubsetting

Na het succes van zijn eerste theatervoorstelling ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’ komt Ed Struijlaart terug met een nieuw persoonlijk programma. In Alles op Rood neemt Ed je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen 10 jaar.

Zaterdag 17 oktober – 21.00 uur
Orson Welles’ “The War Of The Worlds”
The day that shocked America!
Variopoolzaal

“Orson Welles’ The War Of The Worlds” is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

Zondag 18 oktober – 11.00 en 13.00 uur
Over een kleine mol (2+)
die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren.

Donderdag 22 oktober – 20.30 uur
De Meisjes met de Wijsjes
MOERSTAAL
Variopoolzaal – ongeplaceerd

Met hun eerste theatervoorstelling TEGELTJESWIJSHEID veroverden de Meisjes met de Wijsjes het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling MOERSTAAL liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen en de liedjes zijn nog brutaler. Wie denkt hun repertoire nu wel te kennen wordt enorm verrast.

Vrijdag 23 oktober – 20.15 uur
Theatergroep Suburbia
Een Goed Jaar
Variopoolzaal

Het jaar 2020 zal een jaar worden om nooit te vergeten. Met de komst van covid-19 schuurt het nieuw geschreven toneelstuk van Peer Wittenbols opeens nóg dichter tegen de werkelijkheid aan dan we hadden kunnen vermoeden. Want hoe ga je om met ingrijpende veranderingen? Hoe verhoud je jezelf tot je familie? En hoe verwerk je verlies?

Vrijdag 23 oktober – 20.30 uur
Dr. Juriaan
Van Klacht Naar Kans
Koninklijke Marine Stadshal – Clubsetting

Bij het overgrote deel van de patiënten die aanklopt bij de huisarts met een klacht, ligt stress ten grondslag aan de ziekte. Stress of een hoofd vol gedachten kunnen ziekmakend zijn en uiten zich uiteindelijk vaak in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, blessures, vermoeidheid, overgewicht, slaapproblemen of buikpijn. Vaak is de klacht slechts een symptoom van iets wat eronder ligt.

Zaterdag 24 oktober – 20.15 uur
Leona Philippo & Dwight Dissels
Hart & Soul
Variopoolzaal

Leona en Dwight brengen samen een unieke show naar de Nederlandse theaters. Tijdens ‘Hart & Soul’ ervaar je een intieme muzikale beleving die je echt raakt en een boodschap uitdraagt. Een onvergetelijke avond vol Hart en Soul met deze twee rasartiesten!

Zaterdag 24 oktober – 20.30 uur
YORI
Live in concert
Koninklijke Marine Stadshal – Clubsetting

De mensen die in de muziekgeschiedenis onthouden worden, zijn altijd de artiesten die net niet helemaal in een hokje passen. Yori (Swart) is zo’n artiest in de buitencategorie die we ‘apart’ noemen. Ongrijpbaar, in het bezit van de sleutel naar het hart van de luisteraar.

Woensdag 28 oktober – 20.15 uur
Stefano Keizer
Sorry Baby (reprise)
Variopoolzaal

Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry baby dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik me zo gedragen heb, en dat je zo weinig op mij hebt kunnen bouwen. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat ik je ben tegengekomen, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak, sorry voor alle keren.

Vrijdag 30 oktober – 19.15 en 21.15 uur
Veldhuis & Kemper
Zonder Meer.

Veldhuis & Kemper staan te trappelen om te weer te mogen doen wat ze het allerleukst vinden; optreden! (En na maanden thuiszitten, vinden hun vrouwen dat inmiddels ook een heel goed idee.)

Zaterdag 31 oktober – 19.00 uur
Op Verhaal Couperus Culinair
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Koninklijke Marine Stadshal – Clubsetting

Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.

Zaterdag 31 oktober – 19.15 en 21.15 uur
Murder Ballad
met Buddy Vedder en Vajèn van den Bosch

De Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ is een doorgecomponeerde rockmusical waarin de mysterieuze vertelster (Cystine Carreon) het publiek meeneemt in het verhaal van Sara. Eén ding is zeker: voor één iemand loopt het fataal af. Maar de vraag is, wie is het slachtoffer en wie is de dader?

Heb je een leuke voorstelling gezien, ga dan snel naar de website van de Kampanje om te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *