Bastiaan Brink vertelt Vrouwen van Nu over zijn wereldreis

Dinsdag 18 februari was Bastiaan Brink bij Vrouwen van Nu Anna Paulowna. Bijzonder vriendelijk verwelkomde hij ieder persoonlijk bij binnenkomst. Hij vertelde over zijn achtergrond als musicus en zijn boek ‘Sporen naar de horizon’. Hij schrijft ook biografieën en is samen met zijn vader mede-eigenaar van een olijfboomgaard op Kreta, waar olijfolie wordt geproduceerd.

Bastiaan was musicus en componist, hij gaf recitals als concertpianist. Niet voor het applaus, maar voor zingeving. Hij liet de dames twee filmpjes zien waarin hij virtuoze, zeer snelle pianomuziek speelt.

Muziekkramp nekte hem
Uit het niets kreeg hij een neurologische aandoening (focale dystonie = muziekkramp), waardoor hij alles moest neerleggen. Drie jaar probeerde hij tevergeefs te genezen. In 2010 stopte hij daarmee. Op het podium was hij op zoek geweest naar momenten van verhoogd bewustzijn en die zoektocht heeft hij gedurende tien maanden voortgezet door te reizen over de wereld.

Sporen naar de horizon
In zijn boek ‘Sporen naar de horizon’ beschrijft hij met woorden wat hij voordien deed met noten. De kaft van het boek toont de Gobi woestijn, grenzeloze leegte. Sporen naar de horizon. De horizon blijft altijd op afstand. Kortom, als je iets wilt bereiken, moet je in beweging blijven.

Bijzondere momenten
Vervolgens vertelde Bastiaan de Vrouwen van Nu over zijn bijzondere momenten in Mongolië, Japan, het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en de Altiplano, de hoogvlakte in zuidwest Bolivia. Na de pauze las hij nog vijf fragmenten uit zijn boek voor, ingeleid door bijpassende muziek.

Persoonlijke boodschap
Aan het eind van deze boeiende avond was er gelegenheid om de olijfolie of het boek te kopen. In het boek schreef Bastiaan een persoonlijke boodschap voor de ontvanger van het boek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *