Begin van carrière: Fleur won talentenjacht op Lutje glansrijk

Ok, Fleur Raateland heeft haar carrière zien groeien vanaf het moment dat ze bij Crazy Piano’s in Scheveningen mocht zingen, maar de talentenjacht op het Lutjestrand bij Westerland was haar eerste echte stap in de zangwereld. Daarom vragen we voormalig uitbater Edwin Wittink naar dit Polderse zangtalent.

Hij steekt direct van wal: “Fleur stak er met kop en schouders bovenuit. Toen al had ze iets echt ‘artiesterigs’. Heel natuurlijk. Met een bepaalde flair. Ze wist op die leeftijd, ze was 14, al om op het juiste moment naar de jury te kijken. Als er een foto gemaakt werd, in de lens te kijken. Wat zal ik zeggen. Ze was al zo volwassen.”

Toekomst al uitgestippeld
En heel vastberaden. “Ze vertelde dat ze naar het Conservatorium wilde. Ze deed vwo, maar wilde naar de havo, want dat was voldoende om naar het Conservatorium te gaan. Ik weet nog dat haar moeder zoiets zei als: ‘doe nou eerst maar gewoon wat je kunt’, maar Fleur had haar toekomst al uitgestippeld”, lacht Edwin Wittink.

Ook dit jaar in Tent op de Haven
En dat de zangeres uit de Polder er alles voor over heeft om bij het grote publiek door te breken, moet haast een garantie voor succes zijn. “Aan de andere kant is Fleur ook heel reëel hoor. Geen arrogantie, geen divagedrag, heel prettig om mee te werken en zeer professioneel. Ze heeft nadat ze de talentenjacht bij mij in de Beachbar won ook elk jaar gezongen in de Tent op de Haven (feesttent waar live muziek gespeeld wordt tijdens de Flora en in ‘eigendom’ van Wittink, red.). En dit jaar is ze er weer op de vrijdagavond.”

Afhankelijk van zoveel factoren
Of ze na The Voice zo door gaat breken als de zangeres zelf wil, is lastig te zeggen, vindt Wittink. “Het is afhankelijk van zoveel factoren. Ze is kwalitatief ontzettend goed, maar in The Voice zing je nummers van een ander. En weet je het met eigen liedjes ook te redden, dat is de vraag.”

‘Ik kijk altijd even terug’
Maar gunnen doet hij het haar zeker. Zit Edwin Wittink ook voor de buis als de jonge zangeres moet zingen in het talentenprogramma van RTL 4? “Op vrijdagavond werk ik of ben ik voor mijn werk als voetbaltrainer bij vv Arum op pad. Maar als ik weet dat Fleur gezongen heeft, kijk ik altijd even terug.”

Fleur is volgende week vrijdag te zien in de Knock-Outs in The Voice of Holland op RTL 4, 20.30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *