Blog 7 Reizen tijdens corona; lees een reisboek!

In mijn vorige blog liet ik u kennis maken met het virtuele reizen. Deze week neem ik u mee op een literaire reis: de wereld van de reisboeken! We kennen allemaal wel de reisgidsen, maar er bestaan zoveel meer soorten reisboeken. Hierbij enkele tips:

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema
Iris Hannema is een Nederlandse vrouw die na een lange reis door Oost-Afrika besluit op zoek te gaan naar het aardse paradijs.
Deze reis brengt haar naar de eilanden in de Stille Oceaan, van de Salomonseilanden tot Hawaii. Ze ervaart een cycloon op Vanuatu, in Fiji wordt ze beroofd en ze vindt de onderwaterliefde in Tahiti. Een heerlijk boek om te lezen!

Sporen naar de horizon – Bastiaan Brink
Onlangs was Bastiaan Brink nog te gast als spreker bij de Vrouwen van Nu in de Samenvaartkerk. Hij vertelde daar over zijn boek, Sporen naar de horizon. In dit boek vertelt hij over de wereldreis die hij maakte, toen hij zijn leven als uitvoerend musicus vanwege een blessure moest onderbreken.
Hij schrijft op zo’n manier dat het lijkt of je er daadwerkelijk bij bent: van een lawine bij de Mount Everest tot een verblijf bij een Nomadische familie op de Mongoolse steppe.

Daar ging mijn string – Jennifer L. Leo
Dit boek bestaat uit korte verhalen van vrouwen over de hele wereld. Op een hilarische wijze vertellen zij wat er misging op hun vakantie. Reis mee met:
Deanna Sukkar en de halve bevolking van India als zij lingerie shoppen; 
Jessica Maxwell die een cowboy meeneemt naar een Weens bal; 
Deborah J. Smith die in het Vaticaan haar zonden opbiecht.
Echt een aanrader als je een luchtig boek vol humor wilt lezen!

Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood
In dit boek beschrijft de Nederlandse Miriam hoe zij met haar vriend de wildernis van Nieuw Zeeland intrekt.  Slapen in een tentje, koken op kampvuur en leven van zelfgeschoten wild; Miriam laat zien dat er niet veel voor nodig is om gelukkig te zijn. Klinkt dit verhaal bekend? Dat kan kloppen. Miriam is twee keer te zien geweest in het programma van Floortje Dessing – Naar het einde van de wereld.

Air Babylon – Imogen Edwards- Jones en Anonymus
In dit boek lees je waargebeurde verhalen over de luchtvaart. Je volgt een dag lang het grondpersoneel, de piloten, de stewards en stewardessen wier taak het is om ons een veilige en comfortabele vlucht te bezorgen. Je leest de bizarre verhalen en situaties die deze mensen daadwerkelijk ooit hebben meegemaakt. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier een vliegtuig of vliegveld betreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *