Suzanne van Blooming Beauty stelt zich aan u voor

“Oorspronkelijk ben ik kapster van beroep en heb ik jarenlang met veel plezier in verschillende kapsalons in de omgeving gewerkt. Toch ging de tijdsdruk in de kapsalon, het snelle werken en de grote hoeveelheden chemicaliën die we dagelijks door de gootsteen spoelen mij tegenstaan. Ik kreeg behoefte om meer aandacht aan mensen te schenken en meer diepgang te creëren.” Aan het woord is Suzanne Smit. Ze heeft haar eigen praktijk op gezet. We stellen haar aan u voor.

Suzanne verdiepte zich in de ingrediënten van cosmetische producten. Denk daarbij niet alleen aan haar- en huidverzorging, maar ook aan douchegel, tandpasta, make- up, haarlak, handcrème, lippenbalsem, zonnebrandcrème et cetera.

“Ik ben heel erg geschrokken. Veel van deze producten zitten vol onnodige en chemische stoffen waarvan sommige door je huid worden opgenomen en via je bloed in je lichaam terecht komen. Er zitten in producten nooit meer chemische stoffen dan is toegestaan, maar doordat we veel verschillende producten in ons dagelijkse beautyritueel gebruiken, worden
we aan zoveel meer chemicaliën blootgesteld dan goed voor ons is.”

“En dan hebben we het nog niet eens over alle micro-plastics, bijvoorbeeld in scrubs, en chemicaliën die we hiermee dagelijks door de gootsteen spoelen en die zo in het ecosysteem belanden, waarna we ze zelf weer consumeren door het eten van bijvoorbeeld vis.”

Ook wordt veel cosmetica die we in de winkels kopen nog steeds getest op dieren. “Mijn missie: Meer aandacht en meer bewustwording. Dit gaat – nog – niet lukken in een kapsalon. Daarom heb ik mij laten omscholen naar schoonheidsspecialiste en ben ik op zoek gegaan bij een cosmeticamerk die aansluit bij mijn missie en wensen. Dit heb ik gevonden in Lakshmi.”

Lakshmi is eco-bio gecertificeerd en maakt bij de productie alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten verkregen uit op biologische en ecologisch-dynamische wijze geteelde planten of wilde planten.

Suzanne: “Naast de geweldige natuurlijke producten die Lakshmi te bieden heeft, heb ik na het behalen van mijn diploma schoonheidsspecialiste cursussen gevolgd bij Lakshmi om behandelingen te kunnen aanbieden die worden gegeven volgens de ayurveda. We voegen uiterlijke schoonheid, innerlijk welzijn, huidverbetering en wellness samen voor een diepe ontspanning en een optimaal resultaat.”

Naast het basisdiploma schoonheidsspecialist is Suzanne in het bezit van de vakdiploma’s specialisatie acné, Shiatsu en bindweefselmassage. Dankzij deze specialisaties kunt u in sommige gevallen een vergoeding voor de behandelingen krijgen van uw zorgverzekeraar.

“In mijn praktijk is iedereen welkom die behoefte heeft aan aandacht, eerlijke producten, huidverbetering en ontspanning.”
Sinds 1 januari zijn alle producten ook verkrijgbaar in haar webshop . U vindt er professionele huid- en haarverzorging maar ook 100 procent natuurlijke essentiële oliën, parfum, make- up, kruidendranken, kruidenthee en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *