Burendag

Sinds een paar jaar zijn het Oranje Fonds en Douwe Egberts de samenwerking aan gegaan en hebben zij samen Burendag in het leven geroepen. Puur omdat zij willen dat op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact komen. Zodat de buren elkaar beter leren kennen en weten wie er bij elkaar op het buurtje woont. En daarop volgend is het weer een mooie bijkomstigheid dat daardoor de buurt leuker, socialer en veiliger wordt.
Burendag is altijd op de 4de zaterdag van september en dit jaar is dat op 28 september. Nog nooit een Burendag georganiseerd of bijgewoond? En hierdoor geen idee hoe te starten….

Op www.burendag.nl helpen ze u graag op weg, wel hebben wij natuurlijk ook al een paar tips. 1. Informeert u eens bij de buren wie staan er open voor een paar leuke uurtjes met de buren. 2. Informeert u dan gelijk even bij de geïnteresseerde buurtjes waar de voorkeur naar uitgaat, dit kan gewoon een kopje koffie drinken met elkaar zijn tot aan een barbecue of hele themamiddag met allemaal oud Hollandse spelletjes. 3. Als voorgaande punten allemaal rond zijn kunt u de buurt aanmelden op de Burendag website, en als u dit doet voor 1 september dan ontvangt u ook nog een leuk Burendag pakket. Op de website van Burendag staan ook nog verschillende handige draaiboeken voor de dag zelf zodat overal aan gedacht wordt.
Klein of groot laat de Burendag ook in uw straat, wijk of hofje leven. Samen is toch veel gezelliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *