Burgemeester Rian van Dam blikt terug op 2019

“2019 was voor mij persoonlijk natuurlijk het jaar waarin ik mocht aantreden als burgemeester van het mooie Hollands Kroon. 

Het werd voor mij het jaar waarin ik kennis maakte met het rijke verenigingsleven en de enorme betrokkenheid van inwoners. Het jaar waarin ik vele lintjes mocht opspelden bij mensen die het dik verdienden en ook vele naturalisaties heb mogen doen.  

Impact op betrokkenen
Maar geen enkel jaar kent alleen maar mooie kanten. Natuurlijk hebben ook de inwoners van Hollands Kroon met verdrietige gebeurtenissen in de persoonlijke sfeer te maken gehad. Gebeurtenissen die impact hebben op betrokkenen. Ook daar is aandacht voor en ik probeer daar als burgemeester steun te geven waar het kan.  

Leuke Polderse kermis
In 2019 zijn ook heel wat mooie evenementen de revue gepasseerd. Zo hebben we de Polderse kermis in Anna Paulowna op een leuke manier kunnen vieren. En ook de jaarwisseling is voor de meeste mensen feestelijk verlopen. Wat ik dan wel ontzettend jammer vind, is dat deze evenementen altijd gepaard lijken te gaan met vernielingen en vandalisme. 

Meer verbinding voelen
En volgens mij moeten we dat echt niet willen met z’n allen. Het werpt vragen op als: ‘hoe gaan we met elkaar om, wat accepteer je van elkaar en luisteren we eigenlijk nog wel naar elkaar?’ Deze vragen hebben mijn stevige aandacht. En dat is ook waar ik in 2020 verder mee aan de slag wil. Mijn hoop is dat we er in slagen meer verbinding te voelen, beter naar elkaar te luisteren en open te staan voor elkaar. 

Laten we in gesprek blijven met elkaar
We leven per slot van rekening dicht op elkaar en alles wat we doen heeft effect op de ander. Bijna niets is zwart of wit: veel behoeft daarentegen nuance. Daar moeten we over in gesprek blijven met elkaar.   

Ik wens u een prachtig en gezond 2020.”

Rian van Dam, burgemeester Hollands Kroon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *