Coach Maaike helpt kinderen en hun ouders

Iedereen heeft van tijd tot tijd een duwtje in de rug nodig. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen hiervoor aankloppen bij Coach Maaike in Anna Paulowna.

Voor ouders kan het lastig zijn om hulp te vragen omdat het kan voelen als falen. De stap naar de huisarts, het wijkteam of bijvoorbeeld de Opvoedpoli is voor sommige ouders te groot. De drempel van een kinder- en jongerencoach is minder hoog. De vragen waarmee ouders bij Coach Maaike komen, zijn heel divers. Het kan gaan om faalangst of weerbaarheid, om het leren uiten van of omgaan met emoties, om het verbeteren van de relatie met (één van) de ouders, om het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, om het maken van studiekeuzes, maar ook om het leren omgaan met bijvoorbeeld hooggevoeligheid.

Het mooie van coaching is dat het werkt vanuit de krachten en talenten die kinderen hebben. Coaching gaat ervan uit dat iedereen de antwoorden op de meeste vragen al in zich draagt. Maaike geeft dan ook zelden tips. Het is veel effectiever als een kind ontdekt dat het zelf de wijsheid in pacht heeft, en weer in zijn of haar eigen kracht gaat staan en de regie (terug) pakt. Maaike heeft over het algemeen aan vijf tot tien sessies genoeg!

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Maaike werkt, samen met haar zwerfhond Bonnie, vanuit haar gezellige praktijkruimte aan huis of in de frisse buitenlucht. Na een intakegesprek gaat Maaike met het kind, de ouders of met hen samen aan de slag. Maaike geeft aan dat coaching meer is dan alleen praten. Zo maakt ze bijvoorbeeld gebruik van spelletjes, (gespreks)tekeningen, handpoppen, familieopstellingen en ontspanningsoefeningen. En werkt ze regelmatig in de buitenlucht. Deze manier van werken biedt veel andere mooie mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om een weerbaarheidstraining of mindfulnesstraining te volgen.

Kinderen vinden het eigenlijk altijd heel leuk om bij Maaike te komen. De kinderen voelen zich gehoord en serieus genomen, en daarbij maakt Maaike gebruik van een flinke portie humor en luchtigheid. De sessies zijn hierdoor nooit zwaar of beladen. Maaike zoomt weinig in op de problemen en werkt vooral vanuit positiviteit en kracht. Maaike vindt het heerlijk om te zien hoe kinderen na een aantal sessies trots en zelfverzekerd concluderen dat ze het zelf wel weer kunnen. Dan heeft zij haar werk goed gedaan!’

Voor meer informatie kun je mailen naar info@coachmaaike.nl of kijken op www.coachmaaike.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *