Cor Zwaag beloond door de burgemeester

Dit jaar een andere inslag om de vrijwilligers die Hollands Kroon rijk is te bedanken. Normaliter wordt er 1 keer per jaar een vrijwilligers dag georganiseerd door de gemeente. Puur om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Want laten we allemaal wel eerlijk zijn: zonder vrijwilligers kunnen vele dingen niet doorgaan.

Eén van deze vrijwilligers is ook Cor Zwaag. Wie kent hem niet? Hij heeft jaren bij de krant gewerkt als binnen- en buitenverkoper en zet zich nu al 5 jaar in op verschillende plekken als vrijwilliger. Reden temeer voor burgemeester Rian van Dam om Cor een bezoekje te brengen.
Na een vrolijk onthaal en een heerlijk bakje koffie van Brigit, de vrouw van Cor, begint Cor te vertellen.

In 2015 kwam het besluit, door omstandigheden, om te stoppen met werken, en volgens Cor een juist besluit. Van dagelijks lange dagen achter de computer, is hij zijn leven totaal anders in gaan delen. Hij had ooit eens de slogan gelezen “pensioen niet doen” en achter de geraniums gaan zitten was hij dan ook zeker niet van plan. Daarom is hij zijn week planning gaan vullen met activiteiten in de natuur. Hij is actief bij drie groepjes die hem alle drie zeer aan het hart gaan. Zo zit Cor bij Rijk aan het wad, Croon en Bergh en Kruiszwin landschap Noord-Holland. Elke plek is uniek en ondanks dat het alle drie in de natuur is, heeft elke plek toch zijn eigen charmes. Uiteraard gaat Cor naar elke plek op zijn lig- of roeifiets. Op de maandag is zijn ritje Valtrop in Wieringen waar hij van 10.00 tot 15.00 uur samen met 6 andere tuinliefhebbers werkt in de moestuin van Rijk aan het Wad. Op dinsdag vertrekt hij door weer en wind naar Croon en Bergh, een zorgboerderij in Burgerbrug waar Cor allerlei buitenklusjes in de tuin en kwekerij verricht, soms alleen en soms samen met anderen. De dinsdag is Cor zijn vaste dag voor Croon en Bergh en soms komt hier de vrijdag nog bij. En op de donderdag houdt hij het heerlijk dicht bij huis en is hij samen met een klein groepje mannen vanaf half 9 tot 12 uur actief op Kruiszwin, het prachtige natuurgebied achter de Molenvaart, waar ondanks dat het een natuurgebied is het nodige werk elke week op de mannen ligt te wachten.

Ja, en dan weten we zelf dat het hier qua vrijwilligers werk niet bij blijft. Zo zet Cor zich in voor het zwembad, is hij gek op het buitenzwemmen en daarnaast is hij nog als vrijwilliger actief binnen de ondernemersvereniging van Anna Paulowna.

Oftewel kunnen we met recht zeggen dat Cor dit certificaat en de bon te besteden bij 1 van de aangemelde ondernemers in Hollands Kroon meer dan verdiend heeft.

Ben jij nu ook opzoek naar een baantje als vrijwilliger? Of nieuwsgierig naar de plekjes waar Cor werkt? Hij schrijft regelmatig blogs. Deze zijn te lezen op zijn website Cor op pad.

Een gedachte over “Cor Zwaag beloond door de burgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *