Corona Alert!

Dat wij mensen uit de polder nuchter zijn siert ons. Niet snel laten we ons uit het veld slaan en we bekijken de zaken die op ons afkomen met een gezonde dosis scepsis. Zal het werkelijk zo’n vaart lopen met het Coronavirus dat zich van dag tot dag wereldwijd en nu ook in ons land verspreidt? We zoeken elkaar graag op. Een gemeente waar van alles te doen is en waar inwoners elkaar graag ontmoeten. Het is stiller op straat en dat voelt vreemd want elkaar spreken zit in ons DNA. Toch zullen we alert moeten blijven en serieus omgaan met de gevolgen van dit virus. Ook als dat betekent dat we elkaar scherp moeten houden want dat is wat er van ons gevraagd wordt: zorg voor elkaar!

Gezondheid staat voorop
Gezondheid staat voorop en elkaar erop attenderen afstand te houden tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen zal dit virus, en de gevolgen ervan, doen inperken.

Sociale onthouding
Het is lastig om aan sociale onthouding te doen, want juist dat blokje om met de hond en het spreken van andere hondenbezitters is een gezellig moment op de dag. Warm in het hart moeten we daarom vooral blijven maar wel met het hoofd koel. Laten we samen onze kwetsbare medemens beschermen en ervoor zorgen dat zorgsector en andere vitale diensten blijven werken. We kunnen met elkaar de verantwoording nemen door de voorzorgsmaatregelen van de RIVM in acht te nemen.

  • Blijf thuis bij klachten van verkoudheid, keelpijn of koorts
  • Mijd sociale contacten
  • Houd 1 tot 2 meter afstand van elkaar  
  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Uitzieken heeft tijd nodig
Het Coronavirus zorgt bij velen van ons voor een ander dagritme, maar desondanks kunnen we deze tijd zinvol benutten. Zijn er mensen in de omgeving die extra aandacht verdienen? Een telefoontje of het doen van een boodschap kan een ander veel steun geven! Laten we niet aarzelen om anderen te helpen. Dit virus treft ons allen. Samen zullen we geduld moeten hebben want uitzieken heeft tijd nodig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *