Coronavragen beantwoord tijdens gratis webinar voor sportvereniging

Menig verenigingsbestuurder breekt zijn hoofd erover. Hoe houd ik mijn club overeind nu door de coronamaatregelen de inkomsten stagneren en veel kosten door lopen? Hoe houd ik binding met mijn leden en blijven ze wel lid van onze vereniging? Op welke wijze communiceer ik met ze? Zit er een limiet aan het aantal deelnemers van een activiteit? Om antwoord op die vragen te geven, verzorgt Team Sportservice een gratis webinar. Donderdag 14 mei kunnen sportverenigingen en -aanbieders inloggen voor de online bijeenkomst. 

Sportseizoenen worden uitgesteld of niet of slechts gedeeltelijk hervat. Nanda Timmerman is verenigingsadviseur bij Team Sportservice: “Gelukkig zijn er inmiddels nieuwe richtlijnen en is gezamenlijk buiten sporten onder voorwaarden weer mogelijk. Natuurlijk is het altijd belangrijk om vooruit te kijken en, nu zeker, in te schatten wat de financiële gevolgen van deze crisis zijn en hoe je daar als vereniging op kunt anticiperen. Inmiddels zijn al verschillende maatregelen genomen en zijn noodfondsen in het leven geroepen waar ook verenigingen aanspraak op kunnen maken. Daarnaast kunnen verenigingen zelf wat doen om inkomsten te genereren.”

Hulp bij vraagstukken
Om de verenigingen bij deze vraagstukken te helpen, houden de verenigingsadviseurs van de Team Sportservice-kantoren Den Helder, Schagen en Hollands Kroon een interactief webinar. “Daarin zetten we de belangrijkste maatregelen en tips voor sportverenigingen op een rij. Het webinar bestaat uit een algemeen informatief gedeelte en een interactief gedeelte waarin verenigingen en sportaanbieders vragen kunnen stellen”, licht Timmerman toe.

Juridisch specialist geeft antwoorden en tips
Tijdens het webinar geeft Peter van der Aart, juridisch specialist van Team Sportservice en Sportkader, antwoorden en tips. “Denk aan de regels en voorwaarden van de noodfondsen, hoe om te gaan met contributie, contracten en het uitbetalen van salarissen en vrijwilligersvergoedingen.”

Plan van aanpak en checklist
Tijdens het webinar wordt er onder andere een verwijzing gemaakt naar de checklist van het NOC*NSF en protocollen van de sportbonden. Timmerman: ”Tevens staan we stil bij het indienen van een plan van aanpak bij de gemeente voor het opstarten van activiteiten. Mocht je vooraf al vragen hebben, dan kun je die bij het inschrijfformulier alvast noteren of per e-mail aan ons doorgeven.”

Aanmelden voor het webinar
Het webinar is online op donderdag 14 mei en duurt van 16.30 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/nieuws/webinar-corona-en-sportverenigingen/ of https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/nieuws/webinar-corona-en-sportverenigingen/. Voor aanvang van het webinar ontvangen de deelnemers per e-mail een link waarmee ze het webinar online kunnen volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *