Creatief duo doet al jaren goede zaken met waxmelts van Tulpje

De geboren Amsterdammer Lex Geijssen (65) en zijn vrouw Gretha Bouwers-Geijssen (55), geboren in Breezand, hebben het in het verleden niet makkelijk gehad. Maar bij de pakken neerzitten doen deze twee niet. Sinds juni 2013 runnen ze hun bedrijf: Tulpje Creatief.

“Die naam is ontstaan omdat we eerst in de Tulpenstraat woonden. Gretha is altijd een creatief persoon geweest, maar dat werd in één klap teniet gedaan door een herseninfarct in juni 2011. Het bleek na onderzoek dat ze er al drie had gehad”, vertelt Lex. “En tijdens mijn herstel kwam er zelfs nog een vierde overheen”, aldus Gretha.

Eerst gestart met zeep en zeepslingers
Na een lange periode van ziekenhuis in en uit en revalideren bleek het creatieve in haar weg te zijn, maar door lang vol te houden en door te zetten werd dat weer enigszins hersteld. Gretha: “Ik ben toen begonnen met het maken van zeep en zeepslingers en zo. En zo ging ik verder met workshops en verkoopparty’s. Maar de verkoopsnelheid van zeep lag niet erg hoog. Na een tip van één van onze leveranciers zijn we toen overgestapt op het maken van waxmelts, eerst in mallen en later, zoals we ze nu nog steeds verkopen, in ‘covercups’ of in de volksmond: ‘sambalbakjes’.”

Sinds 2013 officieel bedrijf
Waxmelts bestaan uit kleine hoeveelheden wax met daaraan een geurolie toegevoegd. Je kunt ze gebruiken op een geurbrander. Lex: “Dat bleek een goede zet te zijn en in juni 2013 hebben we ons bedrijf officieel gemaakt door ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens kwam de webshop en zijn we veel op markten gaan staan.”

Daar moest het echtpaar helaas om medische redenen mee stoppen. Momenteel verkopen ze zeer succesvol via de webshop: www.tulpjecreatief.nl.

Steeds zoeken naar nieuwe geuren
“Onze grootste uitdaging was om na de medische tegenvaller er toch weer bovenop te komen en iets op te gaan zetten, wat we allebei leuk vonden en ook konden doen”, vertelt Gretha.

De twee proberen met hun bedrijf goed in te spelen op de markt en vooruit te denken en steeds weer te zoeken naar nieuwe of seizoensgebonden geuren. “Wij leveren nu al weer zes jaar waxmelts en aanverwante artikelen, zoals glazen geurflesjes, roomsprays en geurolie van hoge kwaliteit. We hebben inmiddels dan ook zeer veel terugkerende klanten. En we zijn trots op het uitgebreide pakket aan geuren. We hebben ongeveer 350 verschillende geuren”, vertelt Lex trots.

“Via de webshop kunnen klanten ook ‘betalen bij afhalen’. Zo willen we onze verkoop in de regio nog verder verbeteren.” Meer weten over de heerlijke geuren die Tulpje Creatief verkoopt? Kijk dan op www.tulpjecreatief.nl.

Een gedachte over “Creatief duo doet al jaren goede zaken met waxmelts van Tulpje

  • 26 november 2019 om 10:38
    Permalink

    Gretha is een zeer bevlogen vrouw als het gaat om haar waxmelts. Ze leveren een goed product, de geur blijft tot het einde heerlijk. Ook de aanverwante producten zijn mooi. Ik heb haar meegemaakt tijdens haar revalidatie, en als zij over haar product vertelde, zag je haar helemaal opbloeien. Ik kan Tulpje Creatief zeer zeker aanbevelen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *