Dark Rosie met Nederchansons in Cultuurkerkje

Op zaterdag 25 januari treedt een bijzonder muzikale groep met Nederchansons op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Bij het verschijnen van hun tweede cd kreeg de groep veel positieve reacties. De muziek bleek een snaar te raken die kennelijk bij velen resoneert. Dark Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten.

Brutale billen
De groep bestaat uit Miranda (zang, accordeon), Michel (gitaar), Vincent (contrabas, zang) en Mark (lapsteel, gitaar, mandoline, bouzouki). Met speelse liedjes laten de vier muzikanten het achterste van hun tong zien. Natuurlijk zingen ze over de liefde en over troost. Maar ook over gekke katten en brutale billen.

Meerstemmige zang
De groep maakt akoestische muziek met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas. De vooral in het Nederlands gezongen liedjes gaan over het leven in alle klankkleuren. Soms met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Edith Piaf komt ook voorbij. Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Wie wat waar
Het concert in het Cultuurkerkje aan de Noorderweg 14a begint om 20.00 uur. Entree: 10 euro (incl. reservering, incl. koffie en thee bij entree). Kaarten: bij ingang of reserveren via www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *