De elementen aarde, water, lucht en vuur

Vier elementen, die je kunt zien als het recept van de aarde. Ze geven letterlijk en symbolisch ons leven vorm. Ieder element heeft op zichzelfstaande eigenschappen. Daar lees je straks meer over. Bij sommige volkeren wordt geleefd met de overtuiging, dat ieder element vertegenwoordigers heeft in het goden-, geesten-, planten- en dierenrijk. Ook kun je je als persoon verbonden voelen met een specifiek element. Aan je horoscoop kan je afleiden welk element dit is. Lees het hieronder.

Aarde draagt en grondt
Water laat emoties vloeien en zuivert
Lucht geeft zuurstof en ruimte
Vuur ontvlamt innerlijke kracht en passie

Met welk element voel jij je verbonden?
Vanuit de astrologie en de visie dat alles met elkaar verbonden is, heeft ieder mens alle elementen in zich. Toch kun je je met het ene element meer verbonden voelen dan met de ander. Jouw horoscoop is gebaseerd op het dierenteken, waarin de maan ten opzichte van de aarde stond, toen jij werd geboren. Volgens het sjamanisme staan dieren in verbinding met een element en een windrichting.

Hieronder zie je een overzicht van de horoscopen en de bijbehorende elementen. Ook zie je welk seizoen bij jou hoort en de windrichting van jouw dierenteken.

Dierenteken waarin je geboren bent – horoscoopElementWindrichtingPersoonlijke eigenschappen
Stier, Maagd, SteenbokAardeZuiden, voorouders gewaarwording, realistisch, nuchter, concreet
Kreeft, Schorpioen, VissenWaterWesten, Maan gevoel, aanvoelen, gevoelig
Tweelingen, Weegschaal, WatermanLuchtNoorden, Spiritsoverzicht, abstract, objectief, wispelturig
Ram, Leeuw, BoogschutterVuurOosten, Zon intuïtief, spontaan, creatief, driftig

Nogmaals, ieder persoon heeft alle elementen in zich. Je voelt zelf het beste aan welk element het meeste bij jou past, dus volg hierin je gevoel. Ten alle tijden kun je alle elementen aanroepen in jezelf ter ondersteuning.

Ik vind het zelf onwijs interessant en krachtig om met de elementen te werken. Ik leg bijvoorbeeld weleens een cirkel. Met in het noorden een veer, in het oosten een kaars, in het zuiden een edelsteen en in het westen een glas water. En dan stem ik mij af op de elementen en mediteer ik, leg ik weleens een kaartje, zing of dans ik, maar net wat op dat moment goed voelt. Veel plezier en kracht gewenst met het werken met de elementen!
Alles over de vier elementen staat te lezen op mijn website.

Anoek, @pandapauwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *