De muizen van School 7

Sporen van muizenpootjes op de vloer in de gang. Een rode kater kijkt loerend toe. De Helderse bibliotheek School 7 heeft inwoning gekregen van een complete muizenfamilie. In een van de oude toiletjes op de eerste etage is een knus ingerichte muizenwoning van zes verdiepingen verschenen. Bewoond door tientallen muizen die zich bezighouden met alledaagse zaken als strijken, koken, wassen, slapen, schilderen en spelen. Het muizenkabinet draagt de toepasselijke naam ‘De muizen van School 7’. Het idee komt van Rina Weterings van Dagbesteding/Atelier De Vliet, die het project samen met haar cliënten uitvoerde als een bijzonder cadeau voor School 7.

Twee cliënten van het eerste uur, Geertje de Gelder en Jeroen Bremer, mochten op woensdag 24 juni de opening verrichten. Zij scheurden het papier voor de -door aannemingsbedrijf Dozy gesponsorde- glazen deur weg. Er is twee jaar lang gewerkt aan de muizenwoning. Met vakmanschap, humor en veel oog voor detail. Bezoekers hebben ogen te kort om alles in zich op te nemen. Met deze muizenwoning heeft School 7 er een juweeltje bij gekregen. 

De muizen van School 7 zijn tijdens de openingsuren te bewonderen. Voor de actuele openingstijden wordt verwezen naar de website www.kopgroepbibliotheken.nl 

Ben je al heel benieuwd? Bekijk dan alvast onderstaand filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *